Home

VESTI

M.I.A. na Exitu

No Comments EXIT

M.I.A. na ExituSve one koji su se razočarali 2008. zbog otkazivanja nastupa na Exitu, obradovaće informacija da londonska muzičarka M.I.A. konačno dolazi kod nas i to bolja nego ikad, s novim albumom.

Dok M.I.A. praši na mejn stejdžu, Exit će na Dance Areni ugostiti jednu super-trojku – internacionalni DJ sastav Better Lost Than Stupid, koji čine Martin Buttrich, Davide Squillace i Matthias Tanzmann.

 

Od svoje prve pojave na globalnoj muzičkoj sceni, M.I.A. je zaintrigirala publiku i svrstala se u najtraženije mlade izvođače, a ove godine, i slobodno možemo reći, kad je najpotrebnije, ima priliku da glavnu festivalsku binu pomera sa svojim prepoznatljivo eksperimentalnim dens i hip hop ritmovima i melodijama.

 

Iza ovog zvučnog i snažnog alijasa nalazi se Mathangi “Maya” Arulpragasam, “Missing In Action”, bombastična Londonka čije poreklo sa Šri Lanke predstavlja samo jedan od uticaja, kako na njeno umetničko stvaralaštvo, tako i na društveni aktivizam.

 

 

 M.I.A.

M.I.A.

 

 

Već sa svojim prvim singlovima Galang i Sunshowers iz 2004-te postiže veliki uspeh, a ujedno i nominacije za Academy Awards, Grammy i Mercury Prize, nakon čega je 2005-te usledio debi album  Arular koji je dobio ime po njenom ocu, tamilskom političkom aktivisti. Njen drugi album, ovoga puta nazvan po majci, Kala, dostiže zlatni tiraž u Kanadi i SAD, srebrni u V. Britaniji, a singlovi Boys i Paper Planes postaju top ten favoriti u SAD za 2008-u godinu. U julu 2010-te godine izbacuje i treći album pod imenom Maya gde sarađuje sa imenima kao što su Rusko, Blaqstarr, Diplo i Switch i koji odiše dabstep basovima i inspirisan je tehnološkim promenama u svetu.

M.I.A. je svojim stavom i upečatljivim tekstovima već ustoličila sebe kao idola među tinejdžerkama, ali je takođe od strane magazina Esquire 2008. godine svrstana među 75 najuticajnijih ličnosti 21-og veka. Magazin Time ju je 2009. uvrstio među najuticajnije ličnosti za tu godinu, a ovog Exit-a ćete moći i sami da se uverite zbog čega.

Pored Magnetic Man-a, Exit ove godine ugošćava još jednu, ovaj put francusko-nemačku super-trojku. U pitanju je internacionalni DJ sastav Better Lost Than Stupid koji čine već afirmisani didžejevi, Martin Buttrich, Davide Squillace i Matthias Tanzmann.

 

 

 Matthias Tanzmann

Matthias Tanzmann

 

Martin Buttrich je čovek koji se ne boji da uključi bilo koji muzički instrument u elektronski set, ako je potrebno. Prošle godine objavio je album Crash test a koji je posledica 15 meseci rada u studiju, dok je svaka numera ovog Gremi nominovanog izvođača obeležena predanošću i strašću.

 

U definisanju zvuka David Squillace-a najbolje govore mesta i plesni podijumi koje je osvojio. Bilo da pričamo o Circoloco, Womb, Berghain, D.Edge, David uvek nastupa sa neverovatnom energijom i fankom. Između svojih brojnih DJ nastupa širom sveta, Matthias Tanzmann konstantno producira sveže hitove. Pored brojnih singlova i uspešnog solo albuma Restless, poznat je po remiksima koje je radio sa umetnicima kakvi su, između ostalih, Moby, Josh Wink i Booka Shade.

Kao pojedinci, svako od njih je tokom svojih uspešnih karijera ostavio pečat na house i techno scene, a posle setova kao što su Circo Loco žurke na Ibici i ludih žurki u Majamiju spremni su da se zajedno upute ka tvrđavi i svojim setom doprinesu ludilu Dance Arene.

 

 

{xtypo_rounded1}Jednodnevne ulaznice u prodaji od 20. aprila

U sredu, 20. aprila, počinje pretprodaja jednodnevnih ulaznica za Exit festival. Promotivna cena ulaznica za četvrtak, petak i nedelju iznosiće 2990 dinara, dok će cena ulaznice  za subotu iznositi 3490 dinara.

Četvorodnevne ulaznice za Exit festival dostupne su po promotivnoj ceni od 6 990 din, sa 36% popusta od osnovne cene koja iznosi 10 990 dinara. U prodaji su i ulaznice za srednjoškolce, po promotivnoj ceni od 4990 dinara i za studente, po ceni od 5990 dinara. Posetioci zainteresovani da ulaznice kupe na rate mogu da ih nabave preko sajta gigstix.com po ceni od 7990 dinara, na 2, 3 ili 4 rate, tj. za cenu od 1998 do 3 995 din mesečno.

Ulaznice za Exit festival mogu se kupiti onlajn, preko sajta gigstix.com. Prodajna mesta festivala su prodavnica Gigs Tix  u Pariskom magazinu i TONS u Novom Sadu, prodavnica Converse u SC Ušće u Beogradu, kao i filijale Erste banke širom Srbije.{/xtypo_rounded1}