Home

VESTI

Live Nation kupuje EXIT?

No Comments EXIT

Najveća svetska koncertna agencija Live Nation pregovara o kupovini prava na organizovanje najvećeg srpskog muzičkog festivala

Najveća svetska koncertna agencija želi da otkupi prava na organizovanje EXIT festivala. Madonina koncertna agencija ponudila je Udruženju EXIT 15 miliona evra kako bi otkupila pravo na 10-godišnje organizovanje najvećeg srpskog muzičkog festivala, ali i Green festa i Cinema City filmskog festivala.

Live Nation je najveća svetska koncertna agencija i organizatori su Madoninih nastupa, ali i nastupa benda Coldplay i Dženifer Lopez.

"Live Nation već dugo želi da uđe na ovo tržište, a EXIT pikiraju odavno", rekao je neimenovani izvor "Pressu".

" Iako su upoznati sa sukobom koji već godinama postoji na relaciji EXIT team i Udruženje EXIT, a koji se tiče spornih osnivačkih prava, ljudi iz koncertne agencije ponudili su 15 miliona evra. Za taj novac, najveća svetska koncertna agencija želi da obezbedi prava na desetogodišnju organizaciju festivala ali i 'pratećih' Green i Cinema festivala. U ovu cifru bili bi uključeni i svi ovogodišnji, već napravljeni ugovori za EXIT 08. Odgovor srpskih pregovarača nije bio odričan, a nezvanično njima je traženo 18 miliona evra, pa su pregovori trenutno ušli u ćorsokak", dodaje isti izvor.

Prva velika ponuda za kupovinu festivala učinjena je još 19. januara 2007, kad je "Komuna" ponudila da na pet godina preuzme tehničku realizaciju EXIT-a. Maksa Ćatović je tada svakom od trojice osnivača festivala, Dušanu Kovačeviću, Bojanu Boškoviću i Ivanu Milivojevu, ponudio naknadu od najmanje 200.000 evra godišnje.

Nakon ove ponude, usledila je i ona hrvatske kompanije "Arian zabava", koja je želela da otkupi festival za tri miliona evra. I ova ponuda je odbijena, kao i sledeće dve koje su došle iz Crne Gore i Austrije.

 

Izvor:

MTSMONDO