Home

VESTI

Liu Dongu priznanje Cinema City-a

No Comments EXIT

Organizatori festivala "Cinema City" dodeliće reditelju Liu Čangu Dongu "Specijalnu nagradu za doprinos savremenom filmskom izrazu",a svečana dodela će se održati u četvrtak 19. juna u 22 časa u bioskopu Arena.

U bioskopu "Arena" 17. juna od 22 časa biće zvanično otvoren omaž program južnokorejskom reditelju Liu Čangu Dongu. Program će otvoriti glumica Mun So-ri i holandski kritičar i član žirija festivala Peter Van Bueren.

Južnokorejskom reditelju će 19. juna biti dodeljena i specijalna nagrada festivala "Cinema City" za doprinos savremenom filmskom izrazu.

Uz video zapis kojim će Li Čang Dong zahvaliti publici i organizatorima festivala, nagradu će, u njegovo ime, primiti glumica Mun So-ri.

Prvi Međunarodni festival filma i novih medija "Cinema City", koji je 14. juna otvoren u Novom Sadu, tokom prva tri dana posetilo je više od 15.000 ljudi, saopštili su danas organizatori iz Udruženja "Egzit".

Publika je tokom prva tri dana festivala pogledala više od 30 filmova domaće i inostrane produkcije, u sedam bioskopa, od kojih su četiri pod vedrim nebom.

U Srpskom narodnom pozorištu publika je pozdravila ekipe domaćih filmova "Biro za izgubljene stvari", "Miloš Branković" i "Princ od papira".

Festival "Cinema City" trajaće do 21. juna. Na festivalu će biti prikazano više od 100 filmova u 14 selekcija, od kojih su tri takmičarske.