Home

VESTI

Korn na Exit festivalu!

No Comments EXIT

Korn na Exit festivalu!

Budite spremni za jedan ozbiljan nalet energije na glavnoj bini Exit festivala u petak 10. jula jer dolaze Korn.

Korn ili "band that rocks", kako sami sebe opisuju, trenutno su u studiju i ubrzano rade na devetom studijskom albumu, što znači da ćemo na Petrovaradinskoj tvrÄ‘avi najverovatnije glavu zatresti i na neku potpuno novu i svežu numeru. Dok su momci u studiju, vi možete da se pripremate za njihov nastup i tako što ćete pročitati knjigu "Got The Life" u kojoj basista Reginald Fieldy Arvizu piše, znate već, o uzbudljivom i tako teškom, a tako lakom, životu muzičara.
 
Kada su se Korn 1994. godine pojavili sa istoimenim albumom, sa prvim "nu metal" albumom koji je ušao na mejnstrim top liste, nova era za metal muziku je zvanično počela. A Korn su u svojim rukama imali sve što je potrebno – malo originalnog heavy metal zvuka, malo grunge lirike i zaprljanih gitara, malo neodoljive kalifornijske funky provokacije, maske na licu i žličicu sirove energije…

Posle osam albuma i 15 godina, iza benda Korn su dve Grammy nagrade, veoma visoke pozicije na top listama, a posebno na Bilbordovim top listama, ogroman komercijalni uspeh i milioni fanova. Svakim novim albumom Korn su na svet donosili svežu energiju, nove uticaje, neiscrpnu inspiraciju i veoma precizno muzički kanalisan bes.

Korn na Exit festivalu!

 

"Svoj uspeh merim svojim odgovorima na izazove i svojim doprinosom da se Korn stalno penje na neki novi nivo" kaže frontmen Jonathan Davis i dodaje "Ako bismo stalno imali slične albume, a i dalje bili komercijalno uspešni, smatrao bih to za lični neuspeh."

Za "neuspeh" svakako nema mesta u tekstu o bendu Korn. Ako je suditi po albumima, ogromnim i veoma uspešnim koncertima, nagradama… Uvrstivši Korn u svoj Line-Up Exit se pridružuje najvećim i najvažnijim koncertnim prostorima na svetu, a mi se pridružujemo publici koja će sasvim sigurno doživeti direktan udar adrenalina koji se ne zaboravlja.

 

 

 

 

Izvor:

exitfest.org