Home

VESTI

James Zabiela i Nic Fanciulli na EXIT-u

No Comments EXIT

James Zabiela i Nic Fanciulli na EXIT-u

Ovogodišnje izdanje Dance Arene zaokružuju back2back nastupi sledećih parova: James Zabiela i Nic Fanciulli, u četvrtak, 9. jula, Loco Dice i Magda, u petak, 10. jula, Tayo i Hannah Holland, subota, 11. jul, i Japanese Popstars Live 12. jula, u nedelju.

U DJ kulturi, bis nije česta pojava. Posle svirke, koliko god dobre, publika aplaudira zvezdi koja odlazi i ustupa mesto narednoj. Barem je tako bilo na Exit festivalu svih ovih godina. Osim jednom, posle nastupa Zabiele 2006… Publika jednostavno nije htela da ga pusti, posle nekoliko sati tražili smo još, i iako je pokušao da se stidljivo izvuče, on je jednostavno morao da svira dalje… I kao da to nije bilo dovoljno, kada smo ga konačno pustili da završi, on je sišao, da se sa svima rukuje. Dok smo bili na putu kući, svuda se moglo čuti: "Da samo on dolazi svake godine, mi bismo dolazili samo zbog njega." I evo prilike da se opet sa njim rukujemo! Od onda, objavio je "Darkness", svoj najskoriji rad, radio sa etiketom Renaissance, kao i sa sopstvenom, zvanom Hearing Aid, počeo da sarađuje sa Nicom…

A Nic Fanciulli je jedan od najcenjenijih mladih disk džokeja današnjice, sa uspešnim izdanjima za etikete kao što su  Renaissance i Saved Records, sa rezidencijama u klubovima Ministry of Sound u Londonu, Space u Miamiju, i Il Muretto u Veneciji, kao i Grammy nominacijom za najboljeg didžeja 2007. iza sebe. On i James su ujedinili snage 2007. godine, dajući svom spoju ime One+One, vladajući klubovima širom sveta od tada. Zajedno su izdali jedan dupli CD remiksa i neke od svojih originalnih radova, poput No Pressure i Rover.

Ostalo je jedino na našoj mašti da zamisli kako će njih dvojica zvučati: sam Zabiela je već ogromno uzbuđenje, a kamoli takva dopuna kao što je Nick. Ali, naša mašta seže do 9. jula. A tada ćemo videti.

 

 

 {mgmediabot2}type=youtube|youtubeid=PXKLmSKGTuo|width=450|height=364{/mgmediabot2}

 

 

Petak, 10. jul, dan je kada nastupaju Loco Dice i Magda. Prvi deo ovog dueta dolazi nam iz Dizeldorfa u Nemačkoj i poznat je po raznovrsnosti svog zvuka i razvijenog osećaja za potrebe publike. Rezident je klubova na Ibici, u svojoj zemlji, izdaje i producira za kuće M_nus, Cadenza, Ovum, Four Twenty i Cocoon, što predstavlja dobre preporuke. Stekao je reputaciju po preciznim kombinacijama u koje ulaze house, techno, hip hop i mnoge druge elektronske note, ali i po ostavljanju ličnog traga u ovim kombinacijama, koji uspeva da se prilagodi najrazličitijim profilima i mentalitetima publike.

Deleći evropsko, a svetsko poreklo, raznovrsnost zvukova koje spaja nota minimala, Magda predstavlja drugi deo ovog dua. Rođena u Poljskoj, sa muzičkim uticajima iz Njujorka i Detroita, ali muzičkim domom u Berlinu. Stekla je slavu svojom kompilacijom She’s a Dancing Machine i od tada izdaje za kuću Items&Things, zaslužujući i održavajući rezidentska mesta u najpoznatijim evropskim klubovima. 10. jula minimal se spaja sa tech/house zvukom, kao izvrsnom podlogom za varijacije.

U subotu, 11. jula, breakbeat se stapa sa jungle zvukom u saradnji imena Tayo i Hannah Holland. Tayo je popularno britansko ime, DJ koji je započeo karijeru pored zvezda drum’n’base muzike kao što su Fabio, Grooverider (koji takođe nastupaju na ovogodišnjem festivalu) i Peshay, da bi nastavio da istražuje ovaj zvuk prešavši na breakbeat i njemu slične zvuke. Povezuju ga i sa zvezdama kao što su Carl Cox (za čiju je kuću izdavao neke remikse), Layo & Bushwacka, Hybrid, Lee Burridge… 

 

{mgmediabot2}type=youtube|youtubeid=ONrUjBFYYX4|width=450|height=364{/mgmediabot2} 

 

Društvu u koje ga DJ magazine smešta kao člana “naredne velike petorke” pripadaju i Yousef, Danny Howells, Fergie and Ashley Casselle, sada već zvezde elektronske scene. Njegova etiketa Mob, objavila je radove disk džokeja kao što su Rennie Pilgrem, Stanton Warriors i DJ Technique, a izdanja Ashley Beedle, D Kline i njegova tek treba da se pojave.

Pored njega nastupa Hannah Holland, DJ zvezda u usponu, rođena u južnom Londonu i inspirisana jungle zvukom, kako sama za sebe kaže. Ova zauzeta dama čija najveća radost dolazi od teranja ljude na prljav ples (opet, po njenim rečima), donosi nam različitost zvukova koje spaja base komponenta, a koji, u kombinaciji sa zvukom koji donosi Tayo, postavlja gore pomenuti ples kao obavezu. Rezident je u klubovima poput Bugged Out i  Fabric i jedna je od vladara londonske underground scene, kao i ko-osnivač i vlasnik kuće Bastard Batty Bass. Njihova muzička biografija nam govori da od njih možemo i treba da očekujemo puno kad je reč o masivnim base tonovima kojima je suđeno da završe u našim nogama… i drugim delovima tela.
 
Japanese Popstars nam iz Severne Irske dolaze 12. jula, u nedelju. Ovaj elektro bend koji se opire definicijama proglašen je za najbolji novi producentski sastav 2008. od strane časopisa DJ magazine. Ovu, kao i mnoge druge nagrade zaslužili su svojim debi albumom pod nazivom "We Just Are". Njihov živi nastup donosi elektronski zvuk sličan indi zvuku, a opet jako različit od njega, energiju kao malo koji novi bend. Ovo možda ima veze sa njihovim muzikom koja kao da je pravljena isključivo za žive nastupe i otvorene prostore. U tom slučaju, Dance Arena ima dobre kvalifikacije.

 

 

 

Izvor:

ExitFest.org