Home

VESTI

IrieFM besplatno na Exit etiketi

No Comments EXIT

IrieFM besplatno na Exit etiketiExit online etiketa u novoj sezoni publici predstavlja još jedno sjajno ime domaće muzičke scene, veliki rege sastav IrieFM (Ajri FM).

 

Za sve ljubitelje izvornog rege zvuka ovog mladog i vrlo talentovanog muzičkog kolektiva album pod nazivom „Skills of the Youths“ biće dostupan za besplatno preuzimanje u sredu 8. decembra putem sajta Exitmusic.tv!

 

IrieFM je počeo svirajući tradicionalni „Roots Reggae“ sa dosta „Jazzy“ duvačkih momenata.

 

Kako je bend sazrevao, njihova muzika je poprimila dosta osobina „Dub“, „Soul“ i „Punky Reggae“ senzibiliteta. Prepoznati kao čuvari vatre jamajčanskoh duha IrieFM 2006. godine bili su pozvani da otvore koncert najvećeg denshol umetnika današnjice, Capletona, posle koga pravo stižu u Del Arnov „D.A.B.Ing“ studio u kome nakon dve godine sazrevanja nastaje prvenac „Skills of the Youths“.

 

Karijera ove desetorke se nastavlja odlaskom u Indiju a takođe i potpisivanjem izdanja za „World Music“ i celo tržište istočnog potkontinenta zajedno sa imenima kao što su Sade, Richard Bona ili John McLaughlin.  Povratak sa istoka otvara IrieFM za brojne koncerte širom Srbije i regiona. Bend je nastupao na Exitu četiri puta za redom a festivalski niz čine još i Trenchtown, Supernatural, BELEF, Demofest, Jelen Pivo Live, Dani Beograda, dok su u maju ove godine bili predgrupa čuvenim Thievery Corporation na njihovom koncertu u Beogradu.

 

 

Irie FM

Irie FM

 

„Irie (Ajri) je stanje svesti kojem se teži, jedna pozitivna svakodnevica koja ima svrhu“, misli su koje dolaze iz upečatljivog glasa Vukašina Markovića. Nekadašnji član kultnog benda Eyesburn, današnji je vođa i autor pesama IrieFM-a koje pored pevanja, pred publiku iznosi uz svoj prepoznatljivi trombon.

Ovaj muzički kolektiv, pored Markovića, čine još gitarista Slobodan Jovanović, klavijaturista Darko Adamović, dok ritmiku benda nose bubnjar Nikola Ćirović i basista Andrej Pavlović koje na perkusijama prati Igor Vićentić. Duvačku sekciju kompletiraju saksofonista Andreja Bućan, trubač Sava Matić, a uz Vukašina trombon svira i Ognjen Čukić. Karakterističan IrieFM zvuk uživo zaokružuje tonski inženjer Uroš Milojević.

Exit online etiketa nastaviće da predstavlja najbolja imena domaće i regionalne scene, čiji će albumi biti dostupni za besplatan download, i aktivno će promovisati muzičare sa ovih prostora. Na sajtu Exitmusic.tv posetioci sada mogu da besplatno preuzmu sva dosadašnja online izdanja među kojima su Partibrejkersi, Obojeni program, E-play, Marko Nastić, Repetitor, Jarboli, Killo Killo, The Good Guys, Overdrive, Nežni Dalibor, Ritam Nereda, Trance Balkan Desorganisation i drugi.

{xtypo_rounded1}Exit od 7. do 10. jula 2011. Prve ulaznice za najbržće 10. decembra tačno u podne!

Exit festival održaće se od 7. do 10. jula 2011. godine na Petrovaradinskoj tvrđavi u Novom Sadu. Imena prvih zvezda novog izdanja festivala biće uskoro poznata, a Exit će kao i svake godine obradovati sve posetioce koji se odluče da među prvima kupe ulaznicu velikim popustima.

Trka za najjeftinije promotivne ulaznice za dvanaesti Exit festival počinje u petak, 10. decembra,  tačno u podne, putem sajta Gigstix.com. Najbrži posetioci moći će da naruče ograničeni broj ulaznica po prvoj promotivnoj ceni od 4 990 dinara. Na ovaj način najbržima je obezbeđen popust od 55% u odnosu na redovnu cenu ulaznice koja će iznositi 10 990 dinara.

Zvanična pretprodaja ulaznica za dvanaesti Exit počinje odmah nakon što se rasprodaju prve promotivne ulaznice, a cena četvorodnevne ulaznice u pretprodaji iznosiće 6 990 dinara. Ove ulaznice takođe će biti dostupne putem sajta Gigstix.com, a sve detaljne informacije o cenama i načinu kupovine ulaznica za Exit 2011. posetioci mogu pronaći na sajtu Exitfest.org.{/xtypo_rounded1}