Home

VESTI

Happynovisad stage

No Comments EXIT

Happynovisad stage

Čim prođete ludnicu dance arene, izborite se da se provučete kroz milion ruku podignutih u vazduh, pa kroz mali prolaz, tu je ova bina. Uvek prava alternativa za one koji vole da probaju nešto novo u elektronskom zvuku i daju šansu podmlatku koji obećava.

 

Happynovisad stage je za vas pripremio upravo takvu vrstu imena, pozvali smo one koje osvajaju kontinent u ovom trenutku. Pogledajte naš line-up:

U četvrtak, 9. jula – Circo Loco vam predstavlja ARPIAR!

Ponedeljkom ujutru, od juna do oktobra, klaberi željni zadovoljstva, uvučeni su u DC10 karnevalskom atmosferom koju pravi Circo Loco, celodnevnim afterima koji su započeli italijani Antonio i  Andrea Pelino još daleke 1999. Circo Loco dolazi na happynovisad stage, i dovodi Ibicu na Exit.Tu nam se predstavljaju tri sve popularnija DJ-a iz Rumunije, Dj Rhadoo, Pedro i Raresh.

{mgmediabot2}type=youtube|youtubeid=05gGox1b20A|width=450|height=364{/mgmediabot2}

 

Dj Rhadoo (Radu Cilinca) dolazi iz Bukurešta, a DJ je kome su ekcentrični stil i ličnost pomogli da zasluži reputaciju najboljeg DJ-a u svojoj rodnoj zemlji. Njegova veština, kao i naporan rad, rezultovali su rezidentskim mestima u klubovima  The Office, Club A, Karma, Zerrilos, DC10 (Ibiza), The Mission (najbolji promoteri žurki u Rumuniji).

 

Talentovan i svež, ovaj DJ je radio warm up za DJ-eve kao što su John Digweed, Lee Burridge, Carl Cox, Sasha, Richie Hawtin, Jimmy Van M, James Zabiella, Seb Fontaine, X-Press 2, Sister Bliss, Danny Rampling, Sandra Collins,itd. Njegova rastuća reputacija obezbedila mu je svirke na manifestaciji Love Parade u Berlinu, što je samo jedna od stavki u njgovom rezimeu. Sada dolazi u Srbiju da vam predstavi svoj sveži parti zvuk.

Petre Inspirescu ili Pedro je u svojoj zemlji već vrlo bitna figura na elektronskoj sceni, pored preostala dva DJ-a koji ove večeri nastupaju. U poslednje dve godine, njegova pojavljivanja na Ibici i širom Evrope, privukla su pažnju mnogobrojne publike, i povećala interesovanje za vrlo produktivnu rumunsku scenu. Deep house zvuk koji daje podlogu za širok raspon svakojakih groove zvukova, njegov su primarni oblik izražavanja, i to ne samo u elektronskoj muzici. Njegovi setovi su sonično zapanjujući, neodoljivo razmrdani, što je činjenica koju podržava njegovo rezidentsko mesto na žurkama [email protected] na Ibici, pored činjenice da je osnivač svoje kuće, [a:rpia:r], sa istim ovim drugarima.

 

{mgmediabot2}type=youtube|youtubeid=6_omCKfknEQ|width=450|height=364{/mgmediabot2} 

Treći član ove ekipe, prijatelj i saradnik, Raresh, jedan je od mladih DJ-eva koji najviše obećavaju, a takođe dolazi iz Rumunije. Kroz svoju karijeru, zaradio je sebi puno rezidentsko mesto za sve Sunrise događaje na Crnom moru, a i na Ibici, i to u klubovima Cocoon i dc-10, a pored toga, bio je i domaćin na poslednjoj Love Parade manifestaciji. Dekove je delio sa imenima kao što su Villalobos, Tania Vulcano Richie Hawtin, Luciano, Steve Bug, Josh Wink, Pascal FEOS, Zip, Marc Houle, Pier Bucci, Vera & Dorian Paic. I to je tek početak.

U petak, 10. jula, Sin City vam predstavlja: N-Type & Hatcha  

Kuća Sin City dete je dva lidera elektronske scene, a to su Hatcha i N-Type, široko poznati kao najbolji dubstep DJ-evi na sceni. Njih dvojica predstavljaju originalni dub zvuk južnog Londona, koji prenose širom sveta kroz svoje nastupe, a donose svoj arsenal smrtonosnih baseline zvukova sa sobom i na našu tvrđavu.

N-Type je dubstep DJ, producent, i osnivač muzičke kuće koji vlada dubokim jugom Ujedinjenog Kraljevstva. On vlada underground scenom već godinama, a trenutno vodi popularnu emisiju na www.Rinse.fm stanici, svake nedelje od 11 do 1 noću, puštajući nejsvežije, još vruće, dubstep numere i izvođače.  Londonske piratske i internet stanice njegovi su prostori, i pre nego što će i doći u gorepomenuti radio, on je već stekao reputaciju glavnog dubstep producenta i DJ-a na Delight FM stanici, a redovno se pojavljivao kao gost i na mnogim drugim stanicama. U njegovim nastupima, on se uvek koncentriše na dobre vibracije, a ima nameru da oda počast novim muzičkim talentima koji je zaslužuju, i sigurno je da vam donosi trenutno najsvežiju, još nečuvenu selekciju dub muzike koju prave najbolji producenti.

 

{mgmediabot2}type=youtube|youtubeid=tT5xD0EVnCM|width=450|height=364{/mgmediabot2} 

U subotu, 11. jula, Get Familiar predstavlja Dj-eve Sinden i Fake Blood!

Pre dve godine Sinden i Switch da svojoj dvomesečnoj rezidenciji u londonskom klubu Fabric daju ime "Get Familiar". Ove serije žurki predstavljaju sve što možete da poželite, od zvukova za mrdanje guzom tipičnom za baltimorsku klubsku muziku, preko Dancehall ritmova, hiperaktivnoh hip hopa do house i elektro šmeka, kao i svega drugoga što je dobro, a može da se uklopi. Upoznajte se sa ovim izvođačima u subotu.

Sinden je jedinstveni producent i DJ koji je oživeo klubsku scenu svojim brendom koji je satkao od remiksa koji gledaju u budućnost, pametnim mešavinama i setovima koji pobijaju razlike između žanrova. Njegova biografija obuhvata rezidenciju u najboljem londonskom klubu Fabric, remikse koje je radio za izvođače kao što su Lady Sovereign , Lethal Bizzle , Plan B , Basement Jaxx , Chromeo , Bugz In The Attic, i mnogi drugi. Sinden je ponosan na svoju raznovrsnost, i na sposobnost da razmrda svaku žurku, donoseći svoj širok muzički ukus u klubove, i izražavajući ga najčešće kroz house i electro, Baltimore Club, Baile Funk, Hip Hop, R n B/Soul, Dancehall, House/Electro, Mash Ups, Global Rhythms, Miami Bass, Grime i tako dalje….

 

{mgmediabot2}type=youtube|youtubeid=-mryuDx4lns|width=450|height=364{/mgmediabot2} 

 

Fake Blood je alias koji koristi DJ Touché, takođe poznat kao polovina sastava The Black Ghosts, jednog od trenutno najpoznatijih stvaralaca elektro muzike za ples, sa tankim muškim glasovima. Njegovi originalni radovi uključuju dva velika klubska hita, "Mars" i “Blood Splashing (Fake Blood Theme)”. On je, osim ovoga, radio remikse za izvođače kao što su Dan La Sac, Armand van Helden, SINDEN/The Count, UNKLE i drugi. Sigurno je da će vas dobro razdrmati.

Institubes predstavlja: Surkin, Orgasmic & Das Glow u nedelju, 12. jula!

Ova etiketa bazirana u Parizu je dom za mnoge od najpoznatijih stvaralaca elektronske muzike nove generacije, i postala je simbol NU Rave kulture. Surkin, Orgasmic i Das Glow su njeni predstavnici ove noći.

Dvadesetdvogodišnji Surkin dolazi iz južne Francuske, i donosi muziku inspirisanu detroitskim ghettotech zvukom, produbljenu istorijom zvukova klubske muzike, sa fokusom na Miami Bass, Chicago ghetto i house. On je svež i tražen, ponude za remikse dolaze neprestano, i to od stvaralaca kao što su Boys Noize, DJ Mehdi, Goose, Justine Electra, Kate Wax, Klaxons, Paul Johnson, Para One, Spencer Parker… Među njegovim dostignućima su hitovi:“Radio Fireworks”,kome je dodao ekstra bit, i poravnao ga sa  “Kiss ‘n’ Horns”, koji pretvara ljubavničku “Kiss And Fly” u energičnu house zver. Prilično kul, zar ne?

 

{mgmediabot2}type=youtube|youtubeid=k7IXXQUWxAg|width=450|height=364{/mgmediabot2} 

 
Das Glow — alijas za ime Damien Granier — rođen je u Moskvi, ali živi i radi u Parizu. Njegov primarni muzički uticaj, verovali ili ne, potiče iz juvelirnice u kojoj je kao dečak šegrtovao: motorička konstantnost zvukova iz radionice, neočekivano sjedinjavanje različitih zvukova, čudna sinhronizovanost koja dolazi ispod alata, sve je to uticalo na njegov senzibiitet za kombinovanjem muzike koji će kasnije upotrebiti. U svoj osnovni techno zvuk on kombinuje uticaje stvaralaca kao što su French Touch (Daft Punk, Mr. Oizo, Air, Motorbass, Etienne de Crécy & Cassius) Matthew Herbert, Matmos, Björk, Institubes, Robag Whrume, Pantytec, kao i nemačkog carstva minimala: Kompakt, Musik Krause, Freude Am Tanzen, Milnor Modern, Trapez/Traum… Ne može a da ne zvuči obećavajuće.

Dakle, u četiri noći, alternativni projekti bine happynovisad predstavljaju zaista validnu opciju. Četiri različite muzičke organizacije predstavljaju se kroz neka od imena na koja su najponosnije. Dajte šansu različitosti.

 

 

 

Izvor:

Exitfest.org