Home

VESTI

Glasajte za „Exit“

No Comments EXIT

Glasajte za „Exit“Festival „EXIT” je i treći put zaredom nominovan za najbolji festival van Velike Britanije, a ove godine konkurencija će biti jača nego ikad jer ove godine se po prvi put bira najbolji svetski festival.

Da podsetimo, „EXIT” je 2007. osvojio nagradu za najbolji festival u Evropi, a priznanje se dodeljuje na osnovu glasanja publike širom sveta koja najbolje festivale bira glasanjem putem interneta na adresi: www.festivalawards.com.

 

Glasanje traje do 14. oktobra, a nakon toga će biti objavljena imena deset finalista. Zatim se glasanje nastavlja, a pobednik će biti proglašen 16. novembra u Londonu. U konkurenciji za nagradu „Best Overseas Festival” su osim „EXIT-a” i veliki svetski festivali kao što su danski „Roskilde”, „Sonar” i „Benicassim”, američki „Coachella” i „Bonnaroo”, „Big Day Out” iz Australije, WOMAD, koji se održava na nekoliko lokacija u svetu, i drugi…

 

Glasajte za „Exit“

 

 

Iako je od završetka 10. jubilarnog „EXIT-a” prošlo više od dva meseca, strana štampa se i dalje bavi fenomenom novosadskog festivala. U septembarskom izdanju magazina „International DJ” autor Kris Kempster je napisao: „Lepota – ili ludilo ‘EXIT-a’ je u tome što se tamo mogu videti bendovi kao što su ‘Madness’ i ‘The Prodigy’ jedan posle drugog na glavnoj bini, a čudna stvar je u tome što to u stvari funkcioniše”. Za ljude iz magazina „International DJ” vrhunac ovogodišnjeg festivala bilo je zatvaranje kada su zajedno nastupili Karl Koks i „Green Velvet” koji su sa oko 30.000 ljudi dočekali izlazak sunca iznad Dunava.

Svoje oduševljenje nije krio ni Pit Tong sa BBC-a, koji je „Dens arenu” na Tvrđavi proglasio za „najbolju DJ binu na svetu, na jednom od naj festivala na svetu”.

 

 

 

 

Izvor:

Blic