Home

VESTI

Exit u okviru CEETEP projekta

No Comments EXIT

CEETEPFestival Exit postao je deo velikog evropskog projekta pod nazivom CEETEP (Central Eastern European Talent Exchange) u okviru kojeg će zajedno sa drugim eminentnim festivalima u Evropi raditi na promociji talentovanih bendova izvan granica matične zemlje.

Projekat je pokrenuo festival u Holandiji Eurosonik (Eurosonic), a na ovogodišnjem Exitu promovisan je i nastavak saradnje festivala Exit i mađarskog festivala Siget (Sziget) što je deo tog projekta.

 

Predstavnica festivala Siget Frusina Sep (Fruszina Szep) rekla je na konferenciji za novinare da je taj projekat način da se muzički festivali povežu da bi bili bolji i učili jedni od drugih.

 

 

CEETEP

CEETEP

 

"Iako ja radim za Siget, mogu da kažem da mi je Exit jedan od najomiljenijih festivala, i drago mi je što uspešno sarađujemo. Ako uspemo da ojačamo našu vezu sa kolegama iz Zapadne Evrope, sigurna sam da ćemo postati još bolji", rekla je Sep.

Zahvaljujući saradnji Exita i Sigeta, 9. jula su na bini Exit Music Live nastupili Sadant iz Mađarske, a novosađani Kilo Kilo koji su u četvrtak nastupili na Exitu, odlaze na Siget koji se od 8. do 15. avgusta održava u Budimpešti.

Prošle godine je u okviru CEETEP na Exitu nastupio mađarski bend Turbo, dok je Overdrive iz Zrenjanina bio gost Szigeta.