Home

VESTI

Exit ponovo u trci za najbolji festival

No Comments EXIT

Exit ponovo u trci za najbolji festivalExit festival je i četvrtu godinu za redom nominovan za najbolji svetski festival van Velike Britanije! Nagradu dodeljuje publika širom sveta koja najbolje festivale bira glasanjem putem Interneta na adresi www.FestivalAwards.com.

 

Pre tri godine Exit je osvojio nagradu „Best European Festival“, koja je sada preimenovana u „Best Overseas Festival“ čime je izbor proširen na celu planetu.

 

Festivalska publika iz celog sveta može veoma jednostavno da se registruje kako bi glasala za nominovane festivale. Za „Best Overseas Festival“, nagradu za koju je nominovan Exit festival, moguće je glasati do polovine oktobra na sajtu www.FestivalAwards.com .  Nakon toga na istom mestu biće objavljena imena deset festivala finalista, glasanje se nastavlja, a pobednik će biti proglašen 18. novembra na dodeli nagrada u klubu „IndigO2“ u Londonu. Tada će biti poznata i imena dobitnika ulaznica za najbolje festivale, jer svako ko učestvuje u glasanju potencijalni je dobitnik ulaznica za najbolje festivale u nagradnom izvlačenju

 

 

{mgmediabot2}type=youtube|youtubeid=LfFJUz0ckkg|width=450|height=364{/mgmediabot2}
Exit ponovo u trci za najbolji festival{Exit 2010 – Day 4 – Dance Arena & Happy Novi Sad (HD) }

 

 

U kategoriji „Best Overseas Festival“, ove godine nominovani su brojni festivali širom sveta među kojima su i Coachella (SAD), Amsterdam Dance Event (Holandija), Big Day Out (Novi Zeland i Australija), Heineken Open'er Festival (Poljska), Lollapalooza (USA).

U ostalim kategorijama nominovani su festivali koji se održavaju u Velikoj Britaniji – Glastonbury, Reading, T in the Park, Isle of Wight i mnogi drugi. UK Festival Awards održava se sedmi put, a svake godine dodeljuju se brojne nagrade u različitim kategorijama.

Exit je nedavno proglašen za najbolji događaj u Jugoistočnoj Evropi na festivalu elektronske muzike i konferenciji „South East Europe Music Event“. Nagrade su dodeljene u 27 kategorija koje pokrivaju različite oblasti muzičke scene, a najbolji su odabrani glasanjem publike putem Interneta. Exit je ovu SeeMe nagradu osvojio i prethodne dve godine.