Home

VESTI

Exit ponovo nominovan za najbolji evropski festival

No Comments EXIT

Exit ponovo nominovan za najbolji evropski festival

Exit festival nominovan je još jednom za najbolji festival u Evropi i to za prestižnu „Best Major Festival“ nagradu, za koju će se boriti najvažniji i najveći evropski festivali.  Virtual Festivals Europe, prvi onlajn portal za organizatore evropskih festivala i njihovu publiku, u saradnji sa Yourope, evropskom asocijacijom 56 najvećih festivala u Evropi, organizuje po prvi put dodelu nagrada za najbolje evropske festivale, a pobednike će odlučiti publika glasanjem putem Interneta na adresi www.eu.virtualfestivals.com

 

Festivalska publika iz celog sveta može veoma jednostavno da se registruje kako bi glasala za nominovane festivale. Za „Best Major Festival“, nagradu za koju je nominovan Exit festival, moguće je, u prvom krugu, glasati do 16. decembra na sajtu www.eu.virtualfestivals.com. Svako ko učestvuje u glasanju potencijalni je dobitnik ulaznica za festivale pobednike.

Osim Exita u ovoj kategoriji nominovan je 21 evropski festival, među kojima su i britanski Isle Of Wight, mađarski Sziget, danski Roskilde, poljski Heineken Open'er, kao i irski Oxegen, ovogodišnji dobitnik „Best Overseas Festival“ nagrade. 

 

Exit ponovo nominovan za najbolji evropski festival

U prvom krugu glasanja koji traje do 16. decembra, festivali se takmiče u kategorijama „Best Major“, „Best Medium“, „Small“ i „ Best New festival“. U drugom krugu glasanja, koji traje do 30. decembra, biće omogućeno glasanje za finaliste, kao i u kategorijama „Best European Festival Line-Up“, „Best Artist Newcomer“, „Best Headline Artist“ i „Anthem Of The Year“. Pobednici će biti objavljeni na dodeli nagrada koja će se održati 13. januara 2010. u Holandiji.

Exit je 2007. godine dobio nagradu za nabolji evropski festival u okviru UK Festival Awards, u specijalnoj kategoriji, posvećenoj festivalima van Velike Britanije, a za istu je bio nominovan prethodne tri godine. Ovoga puta za nagrade se ravnopravno bore u nekoliko različitih kategorija svi važni i veliki festivali iz Evrope, a Exit je nominovan za najvažniju – „Best Major Festival“.
 

{xtypo_rounded1}Ulaznice za Exit 2010. u prodaji od 7. decembra

Prodaja ulaznica za jedanaesti Exit festival, koji će se održati od 8. do 11. jula 2010., počinje u ponedeljak, 7. decembra u 12 časova na internet adresi Gigstix.com. Najbrži posetioci imaće priliku da naruče ograničen broj ulaznica po promotivnoj ceni od 4990 dinara, što iznosi 55% popusta u odnosu na redovnu cenu ulaznice od 10 990 dinara. Kada se naruče i prodaju sve ulaznice po prvoj promotivnoj ceni, ulaznice će moći da se naruče i kupe po drugoj promotivnoj ceni od 6490 dinara. Sve informacije o cenama i načinu kupovine posetioci mogu pronaći na sajtu Exitfest.org {/xtypo_rounded1}