Home

VESTI

Exit Label predstavlja novi album Disciplin A Kitschme

No Comments EXIT

Exit Label predstavlja novi album Disciplin A Kitschme

Novi album kultnog sastava Disciplin A Kitschme, pod nazivom “Uf!”, izlazi danas na Exit etiketi, u ekskluzivnom, samo za Exit etiketu, skrojenom obliku.
 
Deset pesama s albuma biće od danas dostupni za besplatno preuzimanje na sajtu exitmusic.rs.

 

Fizičko izdanje album će se ostvariti u vidu CD-a za PGP RTS i Croatia Records, dok će vinil svetlost dana ugledati u izdanju kuće “Odličan hrčak”.

 

Posle četiri godine, spremno je novo poglavlje u biografiji jednog od najuticajnijih bendova sa ovih prostora. Novi album zove se “Uf!” a mi vam premijerno predstavljamo 10 pesama s ovog albuma.

 

Album se može skinuti na novom sajtu Exit etikete www.exitmusic.rs, a potrebno je samo da tačno odgovorite na tri pitanja koja će pokazati koliko dobro poznajete Disciplinu.

 

 

 Exit Label predstavlja novi album Disciplin A Kitschme

Exit Label predstavlja novi album Disciplin A Kitschme

 

 
Spot koji prati najavu izdanja “Uf!”, “Ako ti je glasno” predstavljen je pre nepune dve nedelje i možete pogledati na Youtube kanalu Exit festivala ili na ovom linku.

Ovo je, uz dva maksi singla, jedan mini LP i jedan album uživo, deveti studijski album sastava Disciplin A Kitschme, benda koji je ispisao najvažnije stranice istorije jugoslovenskog rokenrola. Nakon “londonskog” perioda, obeleženog jedinstvenim instrumentalnim pristupom jungle i drum’n’bass muzici, bend ponovo stvara u Beogradu i ispisuje prepoznatljive, a opet nove i uvek sveže stranice domaćeg roka.

Oni su: Koja – bas & glas , Buca – bubnjevi, udaraljke & glas i Manja – glas. Specijalni gost na albumu su: Mr. Kuzma na klaviru, klarinetu i organi; Ronald Anžur koji svira konge i daire, Rahaja na diđuridu, Banana kao prateći vokal u pesmi  “Neukusu treba reći NE!” i Toma Grujić  kao vokal u pesmi “Upad”.

Album je snimljen tokom aprila 2011. u studiju “Banana sistem” a miks i mastering urađen je u studiju “Prljavi salonac” u Beogradu. Postmastering radio je Vlada Negovanović u studiju “Sky”.

{xtypo_rounded1}EXIT label je srpska online etiketa, nastala u februaru 2009. godine kao odgovor na novi način distribucije muzike, sa željom da kvalitetnim domaćim izvođačima pruži što bolju promociju, kako kroz besplatan download, tako i nastupima uživo.

Na ovaj način Exit, uz podršku Tuborga, stavlja postojeću infrastukturu i promotivne kampanje za Exit festival i u službu promocije bendova.

Exit online etiketa nastaviće da predstavlja najbolja imena domaće i regionalne scene, čiji će albumi biti dostupni za besplatan download, i aktivno će promovisati muzičare sa ovih prostora.{/xtypo_rounded1}