Home

VESTI

Exit label objavio album grupe Overdrive

No Comments EXIT

Exit label predstavlja novi album benda OverdriveNovi album benda Overdrive pod nazivom „Explode“ biće objavljen na sajtu Exitmusic.tv, u ponedeljak 15. marta.

 

Overdrive će biti peto ime Exit online etikete i izdavanjem svog najnovijeg albuma, pridružiće se Obojenom programu, E-play, Marku Nastiću i grupi Repetitor, koji su svoje albume već objavili za besplatan download.

Album „Explode” nastao je u periodu od 2005. do 2010 godine a producirao ga je gitarista benda Aleksandar Midorović.  Sadrži 10 pesama koje predstavljaju spoj energije i čvrstog heavy zvuka sa karakterističnim tekstovima što zajedno čini već prepoznatljiv Overdrive stil.

 

Značajnije nastupe bend Overdrive počinje u Novom Sadu na legendarnom „Кoncertu godine“ i kao predgrupa bendovima Pro-Pain, Soulfly, Prodigy, Slayer i Korn. Svoj nastup ispred Korna smatraju “ispunjenjem svojih snova i vrhuncem karijere”.

Gitarista benda Dragan Midorović povodom besplatnog objavljivanja novog albuma za Exit Label, izjavio je  da je besplatna muzika realnost današnjice i da je pozitivna strana ta što je muzika sada dostupna ogromnom broju ljudi koji mogu da je preko interneta besplatno preuzimaju.. 

 
 
Exit label predstavlja novi album benda Overdrive
Exit label predstavlja novi album benda Overdrive

 
 
Overdrive je osnovan 1994. godine u Zrenjaninu. Osnovao ga je gjitarista benda Dragan Midorović. Od samih početaka bend gaji čvrst gitarski zvuk sa prepoznatljivim energičnim vokalom koji je od tada pa do danas ostao zaštitni znak benda. Prvi album „No More Words“ objavili su 1997. godine za nezavisnu izdavačku kuću BOA Records. Iste godine snimili su svoj prvi spot za numeru „Wake Up You Blind Man“ koji je ostvario značajan uspeh kod publike. Svoj drugi album „Everything’s Fine” objavljuju 2000. godine za istu izdavačku kuću. Treći studijski album „Movement“ pojavljuje se 2004. godine u izdanju PGP-a.  Cd „Movement“ sadrži pored studijskih, koncertne snimke pesama sa njihovih prethodnih izdanja, kao I obradu  Madoninog hita „Erotica“.
 
 
 
{xtypo_rounded1}EXIT label je prva srpska online etiketa, nastala kao odgovor na novi način distribucije muzike, kao i iz potrebe za podrškom i što boljom promocijom  kvalitetnih izvođača sa ovih prostora. Online izdavaštvo Exit festivala otvara mogućnost za predstavljanje muzičara publici širom sveta putem Interneta, kao i pomoć u nastupima, medijskom predstavljanju i građenju imidža na svetskom tržištu.

Postojeće znanje i iskustvo, infrastrukturu i promotivne kampanje Exit festivala, Exit label će iskoristiti za predstavljanje zanimljivih i talentovanih muzičara, a u narednih godinu dana, dva puta mesečno, publika će moći da očekuje nova imena na sajtu Exitmusic.tv.

Exitmusic.tv pored online izdavaštva, publici će ponuditi ekskluzivne muzičke sadržaje. Tokom marta, posetioci će svakodnevno moći da pogledaju snimke koncerata sa svih bina Exit festivala, a među prvim najavljenim imenima su Korn, Mando Diao, Manic Street Preachers, Roots Manuva, Japanese Popstars, Carl Cox b2b Green Velvet i mnogi drugi.

Poseban sadržaj predstavljaće blogovi koji će pisati menadžeri festivalskih bina, i koji će posetiocima otkrivati najzanimljivije detalje kreiranja jednog od najboljih muzičkih festivala u Evropi.

Publici će biti predstavljene recenzije albuma, intervjui i zanimljive muzičke vesti, kao i više od hiljadu autora i pesama za besplatan download.{/xtypo_rounded1}