Home

VESTI

Exit i SFF objavili saradnju

No Comments EXIT

ImageExit i Sarajevski filmski festival (SFF) ove godine počinju zvaničnu saradnju, koja će obuhvatiti oblast filma i muzike, organizaciju kulturnih i zabavnih dogaÄ‘aja, kao i meÄ‘usobnu podršku, razmenu ideja, znanja i iskustava. Dva filmska festivala, Cinema City i Sarajevski filmski festival predstaviće ove godine zajednički kreirane programe i filmska otkrića koja će naša publika biti u prilici po prvi put da pogleda na velikom platnu.

 

Veliko iskustvo organizatora Sarajevskog filmskog festivala predstavlja značajan podstrek i podršku filmskom festivalu Cinema City, koji je već prve godine postavio visoke standarde i pretenduje da zauzme važno mesto u filmskoj umetnosti i filmskoj industriji.
  

 

 

Festival Cinema City će od 6. do 14. juna predstaviti "Sarajevo grad filma" – selekciju filmova koji su nastali u produkciji Sarajevskog filmskog festivala i koji su prikazani premijerno prošle godine u Sarajevu. TakoÄ‘e, SFF će predstaviti selekciju najboljih regionalnih ostvarenja „Balkan Box – SFF Highlights“, a koji su proteklih godina uspešno promovisani i nagraÄ‘ivani na Sarajevskom festivalu, dok će Exit biti zadužen za organizaciju velike žurke na zatvaranju festivala, 20. avgusta u Sarajevu.

Umrežavanje, razmena ideja i iskustava predstavljaju šansu da se obe organizacije pozicioniraju na evropskoj i svetskoj sceni kulturnih i zabavnih dogaÄ‘aja.