Home

VESTI

EXIT 2013: X-Bass R:Evolucija

No Comments EXIT

X-Bass R:EvolucijaSa velikim zadovoljstvom vas obaveštavamo da se EXIT R:Evoluciji priključio UKF Music, najveća i najznajčajnija svetska muzička platforma posvećena širenju, predstavljanju i promovisanju svih aspekata underground i bass muzičke kulture. UKF i EXIT predstaviće novi muzički program na ovogodišnjem festivalu pod nazivom X-Bass Takeover.

“EXIT je definitvno jedan od najuticajnijih festivala današnjice“ – izjavila je Jenni Cochrane, UKF Music events & tour direktor. “Velika nam je čast da stupimo sa EXIT festivalom u ovo ekskluzivno partnerstvo. UKF i EXIT dele zajednički cilj, a to je da ujedine ljubitelje muzike iz celog sveta kako bi kreirali neponovljivo festivalsko iskustvo.“

 

“Sa više od 3 miliona sledbenika i više od jedne milijarde pregleda na svojim Youtube kanalima, promovišući najbolja i najaktuelnija muzička dostignuća koja su zaštitni znak ovog, inače energičnog muzičkog pravca, UKF Music predstavlja idealan izbor partnera koji će popularni “After 2“ program EXIT festivala, sada sa novim nazivom X-bass Takeover, podići na mnogo veći nivo.“ – izjavio je Dragan Ambrozić, programski selektor glavne festivalske bine.

Ovom prilikom najavljujemo prvu polovinu izvođača X-Bass Takeover programa od kojih se svakako ističe DJ Fresh LIVE,  jedan od najuticajnijih svetskih producenta i DJ-eva čiji su hitovi  “Hot right now“, “Louder“ i “Gold dust“ obeležili 2011. i 2012. godinu sa skoro 100 miliona pregleda na Youtube kanalu. Prvi put na ovim prostorima DJ Fresh će nastupiti sa bendom, koji će njegovom nastupu dati sasvim novu dimenziju.

Energiju i doživljaj ovog dela programa glavne festivalske bine upotpuniće izvođači kao što su: SkiSM, Dub Phizix i MC Strategy, The Prototypes, Brookes Brothers, Inspector Dubplate, kao i Friction i MC Linguistics.

Druga polovina izvođača koji će nastupiti u okviru X-bass Takeover programa festivala biće objavljena za nekoliko nedelja.

 

 

 X-Bass R:Evolucija

X-Bass R:Evolucija

 

X-BASS TVRĐAVA

U trenutcima svojih blistavih početaka 2001. godine, kada su Roni Size i Mc Dynamite pravili spektakle od nastupa, uzavrela atmosfera nametala je pitanje “Srbijo, da li si spremna za budućnost?“ Konekcija underground i bass zvuka i EXIT festivala bila je opipljiva, živa. Srbija je već uveliko gazila u budućnost.

Da li je u pitanju ambijent stare tvrđave, stene sa koje se pruža pogled na Dunav ili bujica pozitivnih vibracija između izvođača i publike, ne možemo reći sa sigurnošću, ali svako ko je osetio ovu energiju može potvrditi da je jedinstven osećaj biti među 35.000 ljudi koji neprestano skaču u ritmu muzike koju prave najveća svetska imena underground i drum and bass muzike na glavnoj bini, nakon što live bendovi odsviraju svoj poslednji akord.

Već dugi niz godina, od 2 sata posle ponoći, Main stage predstavlja mesto okupljanja istinskih fanova drum and bass, dubstep i hip hop zvuka, koji su do ranih jutarnjih sati imali priliku da uživaju u nastupima imena kao što su: Roni Size, Chase and Status, Andy C, LTJ Bukem, Pendulum, Magnetic Man i mnogih drugih… “After 2 am“ program je postao jedan od zaštitnih znakova EXIT festivala.
   
R:Evolucija EXIT festivala 2013. godine podrazumeva i unapređenje ove muzičke kulture. Da bi dao jaču snagu izvođačima i još više pokrenuo publiku, snage su udružili EXIT festival i UKF Music, najveći promoter underground i bass scene, koji se posvetio novim talentima, kao i već najpopularnijim producentima i DJ-evima.

 

 X-Bass R:Evolucija

X-Bass R:Evolucija

 

 

 

ULAZNICE:

Trenutno aktuelna cena petodnevne ulaznice za predstojeći Exit festival iznosi 5.990 dinara, i može se kupiti na Gigstix.com kao i na Gigstix prodajnim mestima u Novom Sadu.
 
Redovna cena ulaznica iznosiće 11.990 dinara.
 
Studenti i srednjoškolci mogu da kupe petodnevne ulaznice sa popustom od 55% za 5.490 dinara na Gigstix prodajnom mestu u Pariskom magazinu, u Novom Sadu. Svi koji nisu iz Novog Sada treba da pišu na tix@gigstix.com.