Home

VESTI

EXIT 2013: (R)Evolucija počinje!

No Comments EXIT

EXIT 2013: (R)Evolucija počinje!

EXIT 2013 biće održan na Petrovaradinskoj Tvrđavi u Novom Sadu, od 10-14. jula. Trajanje festivala biće produženo na 5 dana, dok će sam festival doživeti značajna koncepcijska unapređenja.

"EXIT festival je u prethodnih 12 godina prešao dug put. Od nultog EXITa i 100 revolucionarnih dana na novosadskoj plaži do jednog od najvećih svetskih i evropskih muzičkih festivala i najznačajnijih srpskih brendova", istakao je Dušan Kovačević strateški direktor i jedan od osnivača festivala.

 

"Festival je postao i jedan od važnih motora ekonomskog razvoja Novog Sada. Svake godine, posetioci EXIT-a doprinose srpskoj turističkoj privredi sa oko 15 miliona eura. Procena je da su na ovaj način, posetioci festivala, „investirali“ u Srbiju preko 100 miliona eura, a da će u narednih 10 godina festival privući još veća devizna sredstva", dodao je Kovačević.

 

 

 EXIT 2013 biće održan od 10-14. jula

EXIT 2013 biće održan od 10-14. jula

 

Posebno treba istaći doprinos EXIT-a promeni imidža Srbije, čije je poboljšanje identifikovano kao jedan od ključnih faktora za povećanje stranih investicija i ekonomskog oporavka. Novinar Economist-a, najprestižnijeg svetskog ekonomskog časopisa izjavio je: „ono što je EXIT uradio za promenu imidža Srbije u svetu nikada nijedna PR kompanija ne bi uspela, ma koliko novca bilo uloženo u taj PR“.

 

Okrenuti budućnosti
„I pored svega navedenog, jedini način da EXIT ostane među najboljim evropskim festivalima, je da se konstantno menja i inovira. Festival mora da iznova preispituje sebe, da se promišlja, menja, ponekada radikalno (kroz revoluciju) ponekada odmereno (kroz evoluciju). Promene su jedina konstanta koja postoji  i mi im idemo u susret. Verujemo u promene i polazimo sami od sebe.“ izjavio je Miloš Ignjatović marketing direktor i jedan od osnivača festivala.

 

 

 EXIT 2013 trajaće 5 dana

EXIT 2013 trajaće 5 dana

 

(R)Evolucija počinje!
Ivan Milivojev, jedan od osnivača festivala i član UO evropske festivalske asocijacije izjavio je da će „Exit 2013 zadržati sve dobre atribute predhodnih izadanja, ali će veliki deo festivala doživeti značajna koncepcijska unapređenja. Jedna od novina je uvođenje nultog (petog) dana, koji će se, pored Tvrđave, odigravati i u gradskom jezgru Novog Sada.“

„Ali to je samo početak (r)evolucije koncepta festivala“ dodao je Milivojev. „Publika, muzičari, kulturne organizacije, mediji, i drugi stejkholderi, biće pozvani da učestvuju u unapređenju koncepta i organizaciji festivala u budućnosti.“

 

{xtypo_rounded1}Namera je da festival postavimo  kao open source platformu  za sve kvalitetne kreativne inicijative u zemlji i inostranstvu, a sve u cilju njihovog integrisanja u dalji rast i razvoj osnovne ideje i filozofije EXIT festivala.{/xtypo_rounded1}

{xtypo_rounded2}Prodaja ulaznica – Exit 2013

EXIT TRIBE:
U skladu sa dosadašnjom praksom, verni posetioci koji se tradicionalno odlučuju da već u decembru kupe ulaznicu za festival, prvi će moći da po najpovoljnijoj ceni od 4990 dinara dođu do petodnevnog paketa ulaznica. Prodaja ulaznica za Exit Tribe je počela i traje do 25.12.2012.

PROMO ULAZNICE:
Svi ostali koji do sada nisu bili na Exit-u ili su svoju ulaznicu kupovali u slobodnoj prodaji moći će da već 21.12.2012. od 12h takođe dođu do svojih ulaznica po najpovoljnijoj ceni od 4990 dinara. Veoma limitiran broj ulaznica po ovoj ceni biće dostupan preko web sajta gigstix.com. Najbrži i najodlučniji će na taj način doći do ulaznice sa popustom od skoro 60% u odnosu na punu cenu paketa koji će biti dostipan u danima pred festival. Puna cena za Exit 2013 će iznositi 11990 dinara.{/xtypo_rounded2}