Home

VESTI

Exit 2011: Grandiozan početak festivala!

No Comments EXIT

Exit 2011: Grandiozan početak festivala!Prvo veče dvanaestog Exit Festivala obeležili su nastupi zvezda koje smo čekali decenijama, kao i onih od kojih nema traženijih ovih dana.
 
Exit je na dan otvaranja posetilo preko 40 000 ljudi, a nastupili su Bad Religion, Arcade Fire, Pulp, Magnetic Man, i to samo na glavnoj bini. Otvaranje je obeležio i veliki vatromet neposredno pred nastup sastava Pulp.

 

Neverovatna senzacija u vidu najezde miševa ka Dance Areni preplavila je ceo Exit, da bi stigla do svog velikog učitelja – Deadmau5 je na Dance Areni okupio i oduševio horde obožavatelja koji su živeli za njegov nastup. A stari znalci Tiga i James Zabiela su održali još jednu lekciju iz veštine upravljanja gramofonima i publikom.

Fusion je sa bendom Beirut doživeo jednu od najvećih posećenosti svih vremena a divni muzičari iz celog sveta su nam doneli dašak života divnih, svakodnevnih ljudi. Uz House of Pain cela tvrđava je skakala gore dole.

 

 

 Pulp - Exit festival 2011, Main Stage, Day 1

Pulp – Exit festival 2011, Main Stage, Day 1

 

Koliko je atmosfera bila vatrena dokazuje i podatak da je negde oko 1h došlo do manjeg požara na padinama Petrovaradinske tvrđave okrenutim gradu.

Po izjavi Darka Jocića, koordinatora protivpožarnog obezbeđenja na Exit festivalu, požar je bio manjih razmera i u normalnim okolnostima ne bi se ni gasio jer nije bilo mogućnosti širenja, ali je to ipak učinjeno da bi se izbegla panika među posetiocima festivala. Iz mera predrostrožnosti, ažurni vatrogasci na obodima tvrđave ugasili su zapaljenu travu i žurka je mogla da se nastavi.

 

 

 Deadmau5 - Exit festival 2011, Dance Arena, Day 1

Deadmau5 – Exit festival 2011, Dance Arena, Day 1

Ako ste nešto propustili , video snimke od prethodne noći visokog kvaliteta možete pronaći na našem youtube kanalu, a fotografije pogledajte na našem flickr nalogu.

Prve utiske izvođača i posetilaca možete pratiti uživo na našim twitter profilima twitter.com/exitfestival i twitter.com/exitlive.

Prve večeri zvanično je otvorena i druga Exit muzička konferencija, koju organizuju Exit festival i Tuborg,  u okviru koje  će se 30 mladih di-džejeva iz regiona sresti sa zvezdama elektronske muzike koje nastupaju na Exit festivalu, i dobiti priliku da steknu i razmene nova znanja i iskustva koja će im pomoći za razvoj karijere.

 

 

 Beirut - Exit festival 2011, Fusion Stage, Day 1

Beirut – Exit festival 2011, Fusion Stage, Day 1

 

U petak 8. jula, posetioce očekuju novi uzbudljivi nastupi. Na glavnoj festivalskoj bini nastupaju M.I.A., Editors, Amadou & Mariam, na Dance Areni Underworld, Carl Craig, Fusion će ugostiti izvođače Femi Kuti, Go Back to the Zoo, a sviraće i Parkway Drive, Alexander Robotnick, Disciplin A Kitschme, Boddika  i mnogi drugi.

Podsećamo vas da u svom mobilnom telefonu instalirate neku od naših mobilnih aplikacija kako biste u svom džepu imali sve informacije o dešavanjima na festivalu.

Vidimo se večeras na Exitu!

 

 

{xtypo_rounded1}Fotografije prvog dana Exit festivala 2011 Vas očekuju u Galeriji slika na našem sajtu. Uskoro stiže dopuna od kolega sa raznih stejdževa, a opšti utisak se definitivno poklapa sa naslovom ovog članka.

Pogledajte fotografije i uživajte ! Vidimo se na Tvrđavi 😉{/xtypo_rounded1}