Home

VESTI

Emerson, Kleinenberg i nu-rave na Exitu!

No Comments EXIT

Emerson, Kleinenberg i nu-rave na Exitu!

Apsolutne zvezde svetske DJ scene Darren Emerson i Sander Kleinenberg nastupiće zajedno na Dance Areni ovogodišnjeg Exit festivala u nedelju 12. jula. Eksluzivnom „back to back“ konceptu jedne od najvećih elektronskih bina u svetu pridružiće se Heidi i Justin Martin 10. jula, te Kissy Sell Out i Alex Metric 11. jula.

Kada se neka od najeminentnijih DJ imena sastanu da odmere snage, dešava se čista magija. Holandska DJ superzvezda Sander Kleinenberg, i najpopularniji deo sastava Underworld, Darren Emerson, nastupiće zajedno na Dance Areni.

Najpoznatiji po svojoj raznolikosti, nemogućnosti svrstavanja u jedan žanr i definisanja jednom rečenicom, rezident klubova kao što su Ministry of Sound, Avalon, i Pacha na Ibici, Sander Kleinenberg je takoÄ‘e  producent i osnivač kuće Little Mountain Recordings, za koju trenutno sprema svoj debi album. Pored svih ovih obaveza, dolazi i na Exit 09, da sa nama obeleži 10 godina postojanja.

 

Darren Emerson još jedno je ime o kome je izlišno previše govoriti. TakoÄ‘e rezident Pacha kluba, takoÄ‘e DJ i producent, takoÄ‘e osnivač svoje izdavačke kuće pod nazivom Underwater, kao i neizostavni deo najpoznatije etikete u elektronskoj muzici, Global Underground,  i menadžer njenih frakcija u Urugvaju i Singapuru. Njegov debi album se takoÄ‘e očekuje u junu ove godine, a u meÄ‘uvremenu slušamo njegov poslednji Global Underground mix CD snimljen u Bogoti.

Kissy Sell Out and Alex Metric, dva uzbudljiva mlada DJa, pojaviće se zajedno 11. Jula.

 

 

Emerson, Kleinenberg i nu-rave na Exitu!

Kissy je DJ, producent i grafički dizajner iz Engleske čija popularnost raste vrtoglavom brzinom. Poznat je po svežim elektro elementima i opakim stilom miksanja. Njegova muzika je, po njegovim rečima, inspirisana „odrastanjem i mladošÄ‡u, avanturama, žurkama i jurenjem za devojkama.“ Metric je I jedan od voditelja  BBC Radio One emisije “Young DJs we trust” koja predstavlja najaktuelnije i najtalentovanije mlade zvezde elektronske muzike. On takoÄ‘e u junu izdaje svoj album,i možda ćemo ga na ovom setu i čuti, kao i remikse koje je radio za imena kao što su The Human League, Mark Ronson,  Sugarbabes,  Chromeo, Gwen Stefani, The Black Ghosts. Alex Metric, Kisijev „partner u zločinu“ ove noći, mladi je DJ toliko aktuelan, da se za njega otimaju, kako produkcijske kuće, tako i festivali, klubovi, i bendovi koji žele malo njegovog syth-pop-funky zvuka u svojim pesmama. Najveći uticaji na njegov zvuk su synth-pop osamdesetih, indie, filter disco i big beat. Ova nova zvezda elektronske muzike sa ozbiljnim potencijalom zastupa filozofiju koja se protivi tendenciji da se elektronska muzike elitizuje kao underground, i želi da s njegova muzika vrati osnovama svog postojanja, a to je, da je čuje što veći broj ljudi. Dance Arena će mu svakako dati dobru priliku da primeni ovu misao.

Pravo iz emisije “Young DJs we trust”, imamo Heidi koja će ponovo doći na Exit, a društvo joj pravi Justin Martin, 10. Jula, naravno, na Dance Areni. Ova kanadska DJ zvezda, još jedna je od mladih preduzetnika elektronske muzike, budući da, osim što nastupa širom sveta, poseduje sa pet prijatelja svoju izdavačku kuću, Phonica Records. I naravno, očekuje se na Exitu. Justin Martin, drugi deo ovog seta, DJ je iz San Franciska, koji dodaje house u muzičku biografiju ovog grada, kojom je dosad dominirao džez. Tech house, sa elementima fanka,i zvuka tipičnog za muzički mentalitet Friska, čine njegov zvuk jedinstvenim, a njega jednim od najboljih novajlija u elektronskoj muzici. Inspirisan muzikom koju prave Derrick Carter, Pete Tong i Mark Farina, ovaj DJ nam donosi malo američke muzičke vizije, stapajući je sa Heidinim kanadsko-britansko-nemačkim zvukom.

Kosmopolitska Dance arena u pravom smislu reči

 

 

Izvor:

Exitfest.org