Home

VESTI

Elektronska strana Exit festivala

No Comments EXIT

Elektronska strana Exit festivala

Dance Arena ne bi bila Dance Arena bez Marka Nastića… Ili to beše Marko Milosavljević? A zar nije Dejan Milićević? Najtačnije bi bilo reći da Dance Arena ne bi bila Dance Arena da ove godine nismo spojili ova tri momka.

 

Teenage Techno Punks, Teshka Mashinerija, Recon Warriors – iza svih ovih imena stoji naš najeminentniji trojac koji već 10 godina drži primat na domaćoj elektronskoj sceni. 

 

Krajnje vreme je bilo da baš oni zatvore dvanaesti po redu Exit na Areni sa b2b setom koji više godina nije u ovom obliku ugledao festivalsko jutro.

 

Ponedeljak ujutru sa Nastićem na Areni najdraže je sećanje svih klabera koji su bili na pravom mestu u pravo vreme. Kako će tek izgledati sa ovakvim pojačanjem? Ostaje nam neko vreme da se pitamo, četiri dana na Exitu da očekujemo.

{xtypo_rounded1}Ovim nastupom mt:s Dance Arena zaokružuje svoj aktuelni program, koji obuhvata već najavljene:

Underworld, Deadmau5, Groove Armada, Digitalism Live
Tiga, Carl Craig, Fedde Le Grand, Paul Kalkbrennerm James Zabiela, Marko Carola, DJ Sneak, Steve Aoki
Nastić b2b Milićević b2b Milosavljević, Joris Voorn, Better Lost Than Stupid, Rebel Rave, Maya Jane Coles
Joachim Garraud, tiNi, Gramophonedzie, Union{/xtypo_rounded1}

Pored Dance Arene i Tuborg Happynovisad bina dopunjuje svoj specifični program sa još četiri izvođača, koji će pomeriti granice klabinga u Srbiji:  Pleasurekraft, Ben UFO, Scanone i CFSN.

Kaveh Soroush i Kalle Ronngardh kažu da je Pleasurekraft njihovo dete (naravno vantelesno začeto) koje je dobilo ime po zadovoljstvu koje osećate kada vas obuzme gruv. Svoj nastup opisuju kao visceralno i cerebralno iskustvo koje potkrepljuje zavodljiv i dubok tehno – i to onaj koji klinci slušaju. Na HNS Stage se ušunjavaju već prvog dana festivala.

Ben UFO ili Ben Thomson spada u malu grupu britanskih DJ-eva koji su se proslavili isključivo ovom veštinom, a da pritom nisu nimalo zašli u svet produkcije. Zajedno sa Ramadanmanom i Pangeom stoji iza Hessle Audio etikete, a svoje sjajne vokalne sposobnosti je podelio sa nama na numeri Router svog kolege Pangea.

 

 

Pleasurecraft
Pleasurecraft

 

Uvrnuti breakbeat začinjen svežom elektronikom i kinematičkim harmonijama ojačanim londonskim bas-linijama – ovo je zvuk koji donosi Scanone. Jude Greenaway je priznat producent i DJ koji svoj karakteristični zvuk pumpa širom londonskih klubova kao što su Fabric, Wang i Bass Invader pa i šire – kako zvuči MOMA u San Francisku I Guggenheim u Bilbau?

CFSN su komšije iz Zagreba sa karijerom koja traje više od 10 godina. Počeli su kao ekipa dobrih drugara sa čistom vizijom i mnogo dobre volje da promovišu breakbeat i drum & bass zajedno sa vizuelnim umetnostima. Trud se isplatio, nedugo potom žurke  sa 1200 ljudi postaju redovne, predstavljajući imena kao što su Black Sun Empire, Optical i Marcus Intalex, koji su se pretočili u snowboarding i muzički festival Score a kasnije u Illectric Funk festival na kojem su samo neki od izvođača bili LTJ Bukem, DJ Krush, Dub Pistols itd.

Ljubitelji kompjuterskih bitova će, pored mt:s Dance Arene i Tuborg Happynovisad bine imati prilike da đuskaju uz još nekoliko elektronskih mesta, među kojima je već najavljena Elektrana, ali i čitav niz manjih stejdževa.

 

Pored ovoga, elektronski gruv biće prisutan i na glavnoj bini, u After 2 programu koji uvek izaziva DJ-eve sa Arene na ozbiljan dvoboj, ali i na binama kao što je Suba, Fusion…

 

Izgleda da se sintetička groznica nezaustavljivo širi, sve bine žele da budu deo ovog talasa. Očekuje nas još jedno uzbudljivo klabersko leto!

 

4+1 Moje društvo na Exitu do 15. juna

 

 

4+1 moje društvo na EXIT-u!

 

Do 15. juna traje promotivna akcija Conversa za sttudente i srednjoškolce. Svaka ekipa od 4 studenta ili srednjoškolca koji budu zajedno kupovali ulaznice za festival dobiće petu ulaznicu za još jednog člana društva besplatno. I to nije sve: uz jednu besplatnu ulaznicu u okviru paketa, Converse će organizovati besplatan smeštaj u Exit vilidžu za svih petoro, kao i besplatan prevoz do festivala!

Paket može da se kupi u Converse Shop-u u SC Ušće na Novom Beogradu, prodavnici Gigs Tix u Pariskom magazinu i TONS-u u Novom Sadu ili online, preko sajta gigstix.com.  Broj paketa je ograničen, organizujte se, požurite i – vidimo se na Exitu!

Ni to nije sve! Svim ekipama koje su ulaznice kupili preko Converse paketa pruža se mogućnost da učestvuju u nagradnoj igri. Kad odete na Exit, ne zaboravite da uključite svoju kreativnost jer ćete imati priliku da zezanje na festivalu podelite sa svima na Converse web stranici.

 

Društvo koje najbolje prikaže svoj provod na Exitu 2011 Converse će odvesti na još jedan veliki evropski festival! A pošto će na sve te silne festivale drugari morati da idu kul obučeni, Converse je za sve učesnike akcije obezbedio popust od 10% na artikle u svojim prodavnicama, i to do kraja Exit festivala.