Home

VESTI

Domaća podrška na glavnoj bini Exita

No Comments EXIT

Domaća podrška na glavnoj bini ExitaSvake godine Exit promoviše izvođače iz Srbije i regiona, one manje poznate, ali i one velike po regionalnim, a i evropskim okvirima.

  

Na ovogodišnjem Mejn stejdžu Exit festivala, pre nastupa najvećih zvezda svetske muzičke scene, očekuju vas svirke omiljenih bendova sa ovih prostora!
 

U četvrtak će pre nastupa legendarnih Duran Duran i vrcavog Gossip nastupiti Kriške, bend koji istražuje granice žanrova i stilova, i često ih prevazilazi inovacijama i otvorenim pristupom koji objedinjuje uticaje  sličnih bendova iz prošlosti i savremene alternativne svetske muzike.  Debi album grupe Kriški objavljen je krajem marta 2011. godine pod etiketom ,,Odličnog hrčka”. Uživo, Kriške nude dosta energičniji i tvrđi zvuk nego na samom albumu, te se na koncertima publika često iznenadi novim i drugačijim numerama koje bend stalno donosi i tim potvrđuje svoju kreativnost i upornost u radu. Nezaobilazna svirka na samom početku festivala!

Dan kasnije na Mejnu nastupa beogradski sastav Ola Horhe. Čine ga pijanista Andy Pavlov koji koristi originalne analogne sintisajzere sa kraja 70-ih i početka 80-ih godina i multiinstrumentralista Attack El Robot na bubnjevima, koji je i basista benda Kriške, koji na Mejnu nastupa dan ranije. Svaki nastup dua Ola Horhe izaziva sjajne reakcije publike, a 2009. godine Popboks ih proglašava najboljim novim bendom u toj godini. Ono što nam obećavaju za Exit je retrofuturistički zvuk indi provenijencije. Savršen intro za Hercules and Love Affair i New Order!

Trećeg dana festivala premijeru na glavnoj bini imaće Reflections of Internal Rain, hardcore punk sastav nastao u Novom Sadu 2004. godine. Nakon tri izdanja sjajno prihvaćenih od strane publike i nekoliko turneja, Reflections of Internal Rain ovog leta na Exitu završavaju svoju veliku evropsku turneju na kojoj će predstaviti poslednji album „Answers“, izdat u Srbiji, Italiji i Velikoj Britaniji.

 

 

 Domaća podrška na glavnoj bini Exita

Partibrejkers

 

 
Konačno, u nedelju, 15. jula očekuju nas nastupi dva vrlo dobro poznata srpska benda- ŽeneKese i Partibrejkers!

ŽeneKese, petočlani rock bend iz Beograda, nastao je 2004. godine. Karakteristični po energičnim živim nastupima, koncertno su aktivni od 2006. godine, nastupajući po klubovima u zemlji i regionu, kao i na festivalima. Prvo samostalno izdanje benda je istoimeni debi album iz 2009. godine, dok je u martu 2011. izašlo drugo izdanje ove beogradske petorke, album „Rado bih te sreo“, objavljen i na Exit etiketi.

Jedan od najuticajnih rock'n'roll bendova na ovim prostorima, Partibrejkersi će ispisati još jednu stranicu u rock istoriji baš na glavnoj bini Exit festivala. Nakon sedam studijskih albuma izdatih od 1985. godine pa do danas, lajv albuma „Krš i lom“ izdatog 2009. za Odličan hrčak i Exit etiketu i prepunih nastupa na Exitu, Partibrejkersi se vraćaju da otpraše još jednu turu i pokažu omladincima šta je prava rock'n'roll svirka! Postoji li bolji uvod za Guns N' Roses?

 

 

 Domaća podrška na glavnoj bini Exita

Zene Kese

 

 

Trinaesti Exit festival održava se od 12. do 15. jula na Petrovaradinskoj tvrđavi u Novom Sadu. Više o festivalu na www.exitfest.org.

ULAZNICE:
 
Četvorodnevne:
Promo cena: 6990 dinara    
Popust za studente i srednjoškolce: 5490 dinara
Redovna cena: 10990 dinara

Jednodnevne:
Četvrtak 12.07. 3290 dinara
Petak 13.07. 3290 dinara
Subota 14.07. 3490 dinara
Nedelja 15.07. 3290 dinara