Home

VESTI

Darkwood Dub, Jinx, S.A.R.S. na Mejnu

No Comments EXIT

Darkwood Dub, Jinx, S.A.R.S. na MejnuSvake godine Exit promoviše izvođače iz Srbije i regiona, one manje poznate, ali i one velike po regionalnim, a i evropskim okvirima.

Na ovogodišnjem Mejn stejdžu Exit festivala, pre nastupa najvećih zvezda svetske muzičke scene, očekuju vas svirke omiljenih bendova sa ovih prostora! Pored već najavljenog PETROLA, na Mejnu su do sada potvrđeni i JINX, DARKWOOD DUB i S.A.R.S. 

 

Nastup na Exitu potvrdio je i čitav niz domaćih i regionalnih izvođača, koji će od 7. do 10. jula prašiti po binama Exit festivala. Pored već najavljenih Partibrejkers, Irie FM, The Good Guys, Gramophonedzie i Svi na pod, na Exit 2011. dolaze i  Atheist Rap, Killo Killo, Kandžija i Ringišpil.

Darkwood Dub novi je bend izdat na Exit etiketi powered by Tuborg.  Novi singl „Nešto sasvim izvesno“, u kojem gostuje legendarna diva Bisera Veletanlić, izdat je za besplatno preuzimanje na sajtu exitmusic.tv, a bend će do svog nastupa na festivalu na Exit etiketi izdati i novi album, koji će promovisati na predstojećem Exit-u.

 

 

 S.A.R.S.

S.A.R.S.
 

Jedan od najbitnijih bendova regionalne scene, ustoličeni na granici između mainstreama (za koji su bili previše alter) i altera (za koji su bili previše mainstream), Jinx, takođe dolazi na Mejn. Radiofoničan, pitak, pametan pop koji se lepi za uši, obezbedio je bendu publiku na celom području ex-Yu. Jinxi su trenutno fokusirani na promociju albuma “Diksilend” u regionu, i smatraju da je ovo najbolji trenutak da se predstave na glavnoj bini Exit-a.

Zvezde nove srpske scene i vlasnici albuma “Nezgodno vreme opasni dani”, beogradski psihodelični  trio Petrol, pored toga što će novi album objaviti na Exit etiketi, jesu i zvezde Mejn stejdža Exit-a 2011. Ljubimci kritike i publike s prefinjenijom muzičkim ukusom na glavnoj bini staće rame uz rame sa svetskom muzičkom indi aristokratijom.

 

 

 Atheist Rap

Atheist Rap
 

Beogradski S.A.R.S. je svojim singlom „Buđav lebac“ u najkraćem roku ostvario neverovatno veliku popularnost na prostoru Srbije i bivše Jugoslavije. Uspeh i prihvaćenost ove pesme je poseban fenomen, a ako više od 100 koncerata od objavljivanja njihovog albuma 2008. nisu najbolji dokaz za njihovu popularnost, koliko ih publika voli dokazaće ovog leta na Mejnu.

Nezaboravne žurke na festivalu očekuju se i od novosadskog pank sastava Atheist Rap, ali i od ovdašnjeg fank i rege benda Killo Killo. Novosadsku ekipu upotpuniće i mlada  pank/rege/ska grupa Ringišpil, koja ovih dana objavljuje svoj album za besplatno preuzimanje na Exit etiketi. Gost iz Hrvatske, dvadesetšestogodišnji hip-hoper i borac za pravdu iz Osijeka, Kandžija, poznat po eklektičnom zvuku i iskrenim stihovima, predstaviće nam na Exit-u novi album planiran za sredinu 2011, “Koktel od rakije”.

WeShareMusic je kampanja Exit Festivala koja obuhvata promociju izvođača, s posebnim akcentom na domaće i regionalne bendove, kroz niz različitih akcija. Exit Label powered by Tuborg postoji od 2009. godine i do sad je na njemu objavljeno 20 izvođača. Godinama unazad Exit organizuje konkurs Play@Exit kao prostor za nove i nedovoljno afirmisane bendove na Exit Festivalu. Prošle godine pokrenuta je Exit Muzička konferencija i započeta saradnja Exit Festivala sa drugim evropski festivalima sa ciljem promocije domaće i regionalne scene i razmene bendova. Sve ove pojedinačne akcije od 2011. uobličene su u celinu pod nazivom WeShareMusic.

 

 

 Jinx

Jinx

 

Play@Exit konkurs do 5. maja!

Konkurs za nastup bendova na Exit festivalu, Play@Exit, počeo je 18. februara i trajaće još samo nedelju dana, do 5. maja. Kao i svake godine, Exit je otvorio vrata za sve  mlade solo izvođače, bendove i disk džokeje, kojima je konkurs prilika i šansa da prikažu svoj rad na nekoj od festivalskih bina. Svi zainteresovani mogu da se registruju na Exitmusic.tv.

Ove godine zabeleženo je rekordno interesovanje izvođača, pa je tako do sada pristiglo više od 800 prijava! Konkurencija je žestoka, a članovi žirija imaće pune ruke posla u odabiru onih najboljih. Pored predstavnika Exit-a, najbolje izvođače biraće i predstavnici popularnih muzičkih sajtova, a finalnu reč imaće i publika! Ove godine posetioci sajta sa nalogom na najpopularnijoj mreži Facebook, mogu pomoći izvođačima da nastupe na Exit festivalu. "Like" dugme pored imena benda, otvara vrata Exit Music bine za tri benda ili disk džokeja sa konkursa.

Rezultati konkursa biće objavljeni 20. maja, a pobednicima se pruža mogućnost da se nađu na “Exit Music Live” kompilaciji, koja će biti objavljena u okviru Exitove online etikete. Prošle godine na konkurs Play @ Exit prijavilo se više od 570 izvođača, a bendovi koji su izabrani na prošlogodišnjem konkursu nastupali su na binama širom festivala (Exit Music Live, Fusion, Explosive…), što će biti slučaj i ove godine.