Home

VESTI

Dance Arena 08 – Tiga

No Comments EXIT

Najpoznatiji kanadski DJ i producent, čovek čije je ime sinonim za kanadsku electro house scenu, u petak, 11. jula biće za miks pultom Dance Arene. Njegov nastup najavljivan je još za Exit 06, a posle prošlogodišnjeg nastupa u Beogradu pred 6000 ljudi, najzad ćemo ga videti i na Exitu.

Tiga James Sontag, još osamdesetih putovao je sa ocem po čuvenoj indijskoj regiji Goa. Žurke koje su pratile njegove dečačke dane bile su inspiracija koju je početkom devedesetih pretočio u prvi pravi rejv u rodnom Montrealu. Sledi čitava decenija promocije acid i electro house zvuka, što kroz klupske nastupe, što kao producent i izdavač.

Od 2000. gradi imidž jednog od najpoznatijih remiks majstora čije su obrade redom postajale veliki hitovi koje danas prepoznaju i oni kojima elektronski zvuk nije na vrhu liste muzičkih interesovanja. Singlovi "You Gonna Want Me", "Sunglasses at night" ili "Louder Than A Bomb" afirmišu ga do statusa jedne od velikih electro house zvezda. Svoj prvi album "Sexor" Tiga objavljuje 2006, za koji godinu dana kasnije dobija najznačajniju kanadsku muzičku nagradu Juno, za najbolji album godine. Kada se tome dodaju remiksi rađeni za numere autora poput Depeshe Mode, Scissor Sisters, Peaches, Felix Da Housecat, Soulwax, LCD Soundsystem, jasno da će ovogodišenje izdanje Exitove Dance Arene biti bogatije za još jedno veliko ime.

Pažnja koju posvećuje svom izgledu i stilu stvorila je i ime koje se često vezuje za svet mode. Tiga danas aktivno učestvuje u kreiranju robne marke od čije se prodaje izdvaja novac za borbu protiv HIV-a i AIDS-a.
Istovremeno radi na novom albumu, za čiju produkciju su ovog puta zadužena braća Dewaele (Soulwax).

Naravno, sledi letnja turneja i nastup na ovogodišnjem Exitu koji se ne sme propustiti.

 

 

 

Izvor > Exit Festival www.exitfest.org