Home

VESTI

Damon Albarn, osnivac i frontmen Blur i Gorillaz na EXITu!

No Comments EXIT

Damon Albarn, osnivac i frontmen Blur i Gorillaz na EXITu!Damon Albarn, osnivač i frontmen Blur i Gorillaz, dolazi na EXIT 2014! On će 12. jula na glavnoj bini EXIT festivala predstaviti svoj novi solo projekat, ali i svojevrsnu retrospektivu svoje celokupne karijere! I to kakve karijere – uz Blur i Gorillaz, koji spadaju među najveće muzičke projekte svih vremena, Damon će izvoditi i numere nastale iz opusa ostalih konceptualnih projekata i supergrupa u kojima je učestvovao.

   

Svoj predstojeći album i turneju, za koju svetski mediji procenjuju da će biti jedna od najznačajnijih ove godine, najavio je videom koji predstavlja kolaž dosadašnjih muzičkih dostignuća .
  

Damon spada u privilegovanu grupu najuticajnijih ličnosti u muzičkoj industriji. Pored Grammy nagrade Damon je u svojoj dosadašnjoj karijeri, sa mnogobrojnim muzičkim sastavima i projektima, osvojio pet Brit, jedanaest NME, devet Q i šest MTV nagrada, prodao preko 30 miliona nosača zvuka širom sveta, dok je debi album Gorillaz dostigao multiplatinasti tiraž! NME ga je nedavno prilikom dodele nagrade za inovaciju u muzici predstavio kao “jednog od vodećih ljudi muzičke scene”. U aprilu ove godine predstaviće svoj prvi solo album, “Everyday Robots”, za koji kaže da je na njega čekao dugih 25 godina i da je njegov najličniji projekat do sada.  

Govoreći za časopis Rolling Stone o predstojećoj turneji, Damon Albarn je izjavio da će nastup obuhvatati pesme sa Everyday Robots, ali da planira da izvodi i numere svojih sastava Blur, Gorillaz i The Good, the Bad and the Queen. Na pitanje o budućnosti sastava Blur i Gorillaz, za Rolling Stone je izjavio: "Šta je Gorillaz?". "Muzički gledano, ja sam Gorillaz," kaže Albarn. "Svirao sam pesme Gorillaz na probama i neke od njih zvuče veoma sveže, tako da ću ih sigurno izvoditi na svojoj turneji”.

 

 

 Damon Albarn, osnivac i frontmen Blur i Gorillaz na EXITu!

Damon Albarn, osnivac i frontmen Blur i Gorillaz na EXITu!

 

 

Albornova turneja start ima u Londonu u aprilu, a pored potvrđenih datuma najvećih svetskih festivala u Španiji, Francuskoj, SAD, Danskoj, Holandiji i Belgiji, Damon 12. jula dolazi i u Srbiju na Petrovaradinski tvrđavu!

Petnaesto izdanje najboljeg evropskog festivala je u znaku EXIT AVANTURE koja nas vodi na EXIT, od 10. do 13. jula 2014. na Petrovaradinskoj tvrđavi u Novom Sadu i na SEA DANCE FESTIVAL od 15. do 17. jula na plaži Jaz, jednoj od najlepših plaža Jadrana. Do sada najavljeni izvođači za EXIT festival su Damon Albarn, Disclosure LIVE, Rudimental LIVE, Skrillex LIVE, Carl Craig vs Green Velvet,  Dub FX, Dusky vs Paul Woolford, Jackmaster & Oneman present ‘Can U Dance’ i Koven LIVE.

ULAZNICE:
Promo cena 1: 4.990 dinara
Promo cena 2: 5.490 dinara

TRENUTNA CENA:
EXIT: 5.990 din
EXIT Avantura (EXIT+Sea Dance): 6.990 din

Studenti i srednjoškolci
5.490 din
5.990din
 
Redovna cena EXIT: 11.990 din
Redovna cena SEA DANCE: 4.490 din