Home

VESTI

Cinema City na Exitu 2011

No Comments EXIT

Cinema City na Exitu 2011U okviru festivala Exit, koji traje od 7. do 10. jula, na Cinema City Café del Danube stageu ne propistite priliku da pogledate neka od filmskih ostvarenja koja su obeležila ovogodišnji festival Cinema City.

Ujedno možete da pogledate neke nove naslove koji nisu prikazani na Cinema City 2011.

 

U nastavku možete pogledati sinopsise filmova koji će biti prikazani na Exit festivalu, dok satnicu možete preuzeti ovde .

ČETVRTAK, 07.07.

Oktobar, 21h

Oktobar/ October
Režija: Milica Tomović, Ognjen Isailović, Ognjen Glavonić, Damir Romanov, Dane Komljen, Senka Domanović, Ivan Pecikoza
Trajanje: 110 min
Zemlja: Srbija
Godina: 2011

Sinopsis:

Kroz sedam intimnih priča, OKTOBAR je generacijski stav o Srbiji danas, prikazan na različite načine i kroz različite žanrove – od crne komedije do melodrame, od poetičnih portreta do socijalno angažovanog horora. Motiv koji povezuje sve priče je desetogodišnjica demokratske revolucije. Svaki film se odvija na dan proslave, 5. oktobra, i svaki film se prema tom događaju odnosi na različit način. Film donosi sveže vizije sedam mladih reditelja koji su bili tinejdžeri u trenutku svrgavanja Miloševića i njegovog režima sa vlasti. Na ličan i emotivan način oni prikazuju kompleksnu sliku o savremenoj Srbiji.

 

Dunavski park u vreme vecernjih projekcija
Dunavski park u vreme vecernjih projekcija

 

 

Share.mov, 23h

Share.mov/ Share.mov

Režija: Vladimir Milovanović
Uloge: Sami Ben Gharbia, Chris Csikszentmihaly, Bruce Sterling, Patrick Mayer, Vladan Joler, Filip Milošević, Darko Flego, Bojan Čizmić, Rastko Andrić, Andrija Kovač i mnogi drugi
Trajanje: 23 min
Zemlja: Srbija
Godina: 2011

Sinopsis:

Dokumentarni film o Share konferenciji – novoj formi festivala održanoj u aprilu 2011. godine u Beogradu, koja je po prvi put okupila međunarodne zvezde internet i društvenog aktivizma, umetnike iz sfere novih medija i priznate muzičare.

ROCK’N’doRcOLL, 23:30h

ROCK’N’doRcOLL/ ROCK’N’doRcOLL
Režija: Petar Ilić Ćirilo
Sagovornici u filmu: Mita Blockout, Maja E-Play, KKN, Nežni Dalibor, Žene kese, Peja ex Familija, Ola Horhe, Vroom i mnogi drugi
Trajanje: 26 min

Dokumentarni film ROCK’N’doRcOLL je nastao tokom proleća ove godine kao hronološki osvrt na koncertnu sezonu uspostavljenu u jednom novom prostoru u Beogradu. To je kulturni centar Parobrod koji je u svojoj nepunoj prvoj godini postojanja, institucionalnu podršku svojih osnivača grada i opštine Stari grad usmerio u direktnu promociju “novog talasa” beogradskog&srpskog pop rocka, zajedno sa izdavačkom kućom Odlični Hrčak. Pored vizuelnog programa “Velika očekivanja” kojom se predstavila nova generacija mladih umetnika, škole za DJeve koji su vodili rezidentni dj-evi bgd clubbing scene i mnogih drugih radionica, inagurisan je i svojevrsni kamerni living room ambijent za koncerte gde je publika u fan pitu čak i kad je ostala ispred vrata. Deset nastupa nije mnogo, ali dovoljno za javno pitanje koje čini okosnicu filma, da li i kroz taj kvantitet, stvara novi kvalitet koji prevodi ono što je bilo takozvana alternativa u domaći muzički mainstream.

Zvezda je rođena, 00:00h

Zvezda je rođena / A Star is Born
Režija: Vanja Kovačević
Uloge: Nemanja Aćimović, Nikola Berček, The Decemberists, Anto Đurović, Nevena Glušica, Jarboli
Trajanje: 75 min
Zemlja: Srbija
Godina: 2009

Sinopsis:

Kroz ultimativnu priču o savladavanju prepreka na putu da se postane bubnjarka u alternativnom rok bendu, Vanja Kovačević minuciozno i znalački gradi proces kroz koji se ostvaruje i njen životni kredo – u životu treba pobeđivati, a ne samo učestvovati. Motiv oko koga se vrti priča – nastanak grupe Writers of Fiction – tribjut malo poznatom američkom bendu The Decemberists, takođe na scenu vraća jedan bitan ali potisnut segment urbane potkulture bez koje rokenrol ne bi bio to što jeste – iskrena posvećenost svojim herojima… Film o vremenu u životu kad snovi postaju realnost. Film o ratu protiv samoga sebe i pobedi. Film o muzici, ali pre svega ovo je film o ritmu.

 

 

Katolicka porta za vreme projekcije filma Iznad nas je samo nebo
Katolicka porta za vreme projekcije filma Iznad nas je samo nebo

 

PETAK 08.07.

The Box, 21h

The Box/ The Box
Režija: Andrijana Stojković
Uloge: Ivan Đorđević, Marko Janketić, Slobodan Negić, Goran Radaković, Joy Gutthardt, Claus Josten,Tue Steen Müller, Manish Vasistha, Steve Agnew, Yoshida Masanori, Michael Doerks, Vahidin Prelić, Nicolas Isia, Srđan Todorović, Damjan Babić, Peter Chaffey, Jovan Jocić
Trajanje: 86 min
Zemlja: Srbija
Godina: 2011

Sinopsis:

Godina je 1992. Jugoslavija se raspada. Stotine ambasada se zatvaraju. I diplomate odlaze iz zemlje. Tri mladića iz Beograda pakuju njihove stvari. Otkrijte kako ustvari žive diplomate. Saznajte šta zaista znači biti zatvoren. Pogledajte kako je to kada se odrasta ubrzano.

Up to 10.000 bucks filmovi:

9. mart, 22:30h

9. mart/ March 9th
Režija: Irena Škorić
Uloge: Mia Biondic, Asim Ugljen
Trajanje: 10 min
Zemlja: Hrvatska
Godina: 2010

Sinopsis:

Jedan kadar. Dva tela. I prekinuti seks. Film u kojem su lica i glasovi u off-u, a protagonist je razgolićeno meso Nje i Njega, tog devetog marta, u usputnoj vezi i usputnoj prevari. Nervozni kroki o govoru tela.

Zlatna liga, 22:30h

Zlatna liga/ Golden league
Režija: Ognjen Isailović
Uloge: Višnja Obradović, Marko Baćović, Miki Krstović, Vlasta Velisavljević, Branka Šelić, Vuk Jovanović
Trajanje: 24 min
Zemlja: Srbija
Godina: 2010

Sinopsis:

Marija je talentovana sportistkinja kojoj su red, rad i disciplina svakodnevica. Ali Marija se upoznaje sa Ivanom, neambicioznim sportistom iz kluba koji probudi njena potisnuta osećanja. Dok se njena veza sa Ivanom razvija, Marija saznaje da se trudnoćom može osnažiti organizam…

Život, priključenija i održivi razvoj jednog kokota, 22:30h

Život, priključenija i održivi razvoj jednog kokota/ Trials, Tribulations & Sustainable Growth of a Cock
Režija: Vladimir Perović
Trajanje: 19 min 40 sek
Zemlja: Crna Gora
Godina: 2011

Sinopsis:

Svake godine u primorskom gradiću Perastu jedan od mnogih pijetlova (kokota) iz kraja učestvuje u jednom osobenom događaju. Kao izabranik, suočiće se sa neočekivanim iskustvom. Ovo je priča o njegovom životu u okruženju regula i rituala ljudske vrste.

 

 

 Atmosfera na Cinema City Festu, NS, 2011

Atmosfera na Cinema City Festu

 

Realnosti, odjebi, 22:20h

Realnosti, odjebi/ Reality, fuck off
Režija: Nemanja Vojinović
Trajanje: 18 min 51 sek
Zemlja: Srbija
Godina: 2010

Sinopsis:

Priča o Vladimiru Protiću, balkanskoj You Tube legendi, misterioznom stvaraocu You Tube likova – Jaganjca i Dr. Protića.

Bijelo dugme, 00:00h

Bijelo dugme/ White Button
Režija: Igor Stoimenov
Uloge: Goran Bregović, Zoran Redžić, Milić Vukašinović, Petar Popović, Raka Marić, Saša Lošić, Nele Karajlić, Uroš Djurić, Siniša Škarica, Piko Stančić, Vlada Divljan, Duško Kovačević, Srdjan Karanović, Zlatko Gal, Petar janjatović, neda Arnerić, Jura Stublić, Aleksandar Dragaš, Mirko Ilić, Branko Rosić, Boris Dežulović, Slobodan Terzić, narator – Nikola Đuričko
Trajanje: 85 min
Zemlja: Srbija
Godina: 2010

Sinopsis:

Ono što su Bitlsi (The Beatles) za svetsku pop kulturu, takav značaj ima „Bijelo dugme“ za bivšu Jugoslaviju i istočnu Evropu. Ovaj dokumentarni film istražuje uticaje zapadne pop kulture na jednu svojstvenu komunističku zemlju – bivšu Jugoslaviju. Rokenrol kao vrsta muzike je masovno prihvaćen upravo zahvaljujući bendu Bijelo dugme. Njihovi koncerti okupljali su na stotine hiljada fanova od Beograda do Moskve, njihovi albumi objavljeni su u milionima primeraka, članovi benda prvi su doneli u region skandale povezane sa drogom i dekadencijom… Sudbina benda „Bijelo dugme“ nedvosmisleno je povezana sa sudbinom bivše Jugoslavije…


SUBOTA 09.07.

Tilva Roš, 21h

Tilva Roš/ Tilva Ros
Režija: Nikola Ležaić
Uloge: Marko Todorović, Stefan Đorđević, Dunja Kovačević
Trajanje: 99 min
Zemlja: Srbija
Godina: 2010

Sinopsis:

Toda i Stefan su najbolji drugovi, skejteri koji provode prvo leto nakon završetka srednje škole u svom malom rudarskom gradu snimajući "jackass" klipove sa svojim društvom. Stefan na jesen odlazi u Beograd na studije. Njih dvojica vreme provode sa Dunjom, drugaricom koja se preselila u Francusku, ali svaki letnji raspust provodi sa starim društvom u Boru. Toda i Stefan ulaze u prećutno nadmetanje za njenu pažnju snimajući sve luđe video klipove. U tom čudnom odnosu bezuslovnog prijateljstva i nadmetanja pokušavaju da nadmaše jedan drugog.

Beastie Boys: Fight for Your Right Revisited, 23h

Režija: Adam Yauch
Uloge: Elijah Wood, Danny McBride, Seth Rogen
Trajanje: 30 min
Zemlja: SAD
Godina: 2011

Sinopsis:

2011. Adam Yauch je režirao nadrealno komičan kratkometražni film “Fight for Your Right Revisited” u znak sećanja na 25. godišnjicu istoimenog originalnog video spota. Film u kom igraju Seth Rogen, Elijah Wood i Danny McBride, nastavak je događaja koji su se desili u pomenutom spotu koji potpisuju Mike D, Ad-Rock i MCA. U filmu se pojavljuju i brojni poznati Stanley Tucci, Susan Sarandon, Steve Buscemi, Alicia Silverstone, Shannyn Sossamon, Kirsten Dunst, Ted Danson, Rashida Jones, Jason Schwartzman, Rainn Wilson, Amy Poehler, Mary Steenburgen, Will Arnett, Adam Scott, Chloe Sevigny, Maya Rudolph, David Cross, Orlando Bloom, Martin Starr, kao i Mike D, Ad-Rock & MCA.

 

 

Atmosfera, Cinema City, NS, 2011

 Atmosfera, Cinema City, Novi Sad, 2011

Beastie Boys: Fight for Your Right (spot)

Dobrim delom spot je nastao pod uticajem zombi-horora “Dawn of the Dead” reditelja Džordža A. Romera. U filmu banda bajkera uleće u tržni centar i razbija televizor, baš kao što to u spotu čini MCA. U spotu se pojavljuju i drugi poznati poput Tabithu Soren, LL Cool J-ja, članovi pank benda “Murphy’s Law”, kao i producent Beastie Boysa, Rick Rubin.

When You’re Strange, 23:45h

When You’re Strange/ When You’re Strange
Režija: Tom DiCillo
Uloge: Jim Morrison, John Densmore, Ray Manzarek, Robby Krieger, narator: Johnny Depp
Trajanje: 90 min
Zemlja: SAD
Godina: 2009

Sinopsis:

“When You’re Strange” otkriva istorijske i neobjavljene snimke slavnog rok kvarteta, i pruža uvid u revolucionarni uticaj muzike i nasleđa benda “The Doors”. Film je režirao nagrađivani reditelj i scenarista Tom Disilo (“Johnny Suede", “Living in Oblivion”), a narator je Džoni Dep. Dokumetarni film sa intimnom perspektivom otkriva kreativnu hemiju koja se stvorila u odnosu između bubnjara Džona Densmora, gitariste Robija Krigera, klavijaturiste Reja Manzareka i pevača Džima Morisona – četiri briljantna umetnika koji su bend “The Doors” učinili jednim od najpoznatijih i najuticajnijih rok bendova. Koristeći video materijal snimljen između 1965. godine, kada je bend počinjao, do smrti Džona Morisona 1971. godine, “When You’re Strange” prati “The Doors” od njihovog nastanka u hodnicima filmske škole kalifornijskog univerziteta UCLA na kom su se sreli Manzarek i Morison, sve do pozornica rasprodatih stadiona.

NEDELJA 10.07.

Cinema Komunisto, 21h

Režija: Mila Turajlić
Trajanje: 100 min
Zemlja: Srbija
Godina: 2010

Sinopsis:

Kada stvarnost odstupi od zamišljenog scenarija, ko bi odoleo a da na filmu ne stvori zemlju snova? CINEMA KOMUNISTO istražuje mit koji je stvorio Jugoslaviju, predsednika Tita, čoveka koji je režirao tu zamišljenu priču, i način na koji su se slika i realnost razišli sve do konačnog kolapsa – iza kog su ostali scenografija koja truli, i filmski inserti o zemlji koja više ne postoji.

 

 

Uspešna završnica Cinema City Festa, NS, 2011

 Uspešna završnica Cinema City Festa, Novi Sad, 2011

 

Snežni metak 23h

Snežni metak/ Snowshot
Režija: Manuel Srbin
Uloge: Doris Radić, Milorad Kapor
Trajanje: 18 min 40 sek
Zemlja: Srbija
Godina: 2011

Sinopsis:

Profesor nezadovoljan sobom i sopstvenim životom pokušava da ubedi okolinu i sebe kako je jedini izlaz iz svih problema samoubistvo. Sebičan u svojoj ideji ne primećuje da se njegove namere i postupci ne tiču samo njega… www.joriktrupa.org

Šišanje, 23:30h

Šišanje/ Skinning
Režija: Stevan Filipović
Uloge: Nikola Rakočević, Viktor Savić, Nataša Tapušković, Nikola Kojo, Bojana Novaković, Predrag Ejdus, Dragan Mićanović, Srđan Miletić, Jasmina Avramović, Milan Mihailović
Trajanje: 98 min
Zemlja: Srbija
Godina: 2010

Sinopsis:

Priča o odrastanju, ljubavi i pogrešnim izborima glavnog junaka Novice. On je mladi matematički genije koji misli da će sve svoje dečačke snove, poštovanje i ljubav ostvariti ukoliko se pridruži jednoj od navijačkih grupa. Vođen harizmom navijačkog vođe Relje i zaljubljenošću u svoju komšinicu Minu, Novica postaje skinhed. Film govori o tome koliko je malo pogrešnih koraka potrebno mladom čoveku da uništi svoj i živote svojih najbližih.

The Big Gay Musical, 01:15h

The Big Gay Musical / Тhe Big Gay Musical
Režija: Casper Andreas, Fred M. Caruso
Uloge: Daniel Robinson, Joey Dudding, Jeff Metzler
Trajanje: 90 min
Zemlja: SAD
Godina: 2009

Sinopsis:

Pol i Edi rade na mjuziklu pod nazivom "Adam and Steve Just the Way God Made 'Em." Njihovi životi čudno podsećaju na junake koje igraju. Pol je u potrazi sa savršenim muškarcem, dok Edi pokušava da se izbori sa svojom seksulanošću i verom…