Home

VESTI

„Buđanje proleća“ grupe Jarboli besplatno na sajtu Exitmusic.tv

No Comments EXIT

„Buđanje proleća“ grupe Jarboli besplatno na sajtu Exitmusic.tv„Buđanje proleća“, peti album grupe Jarboli, biće objavljen na sajtu Exitmusic.tv, u četvrtak 1. aprila i svim posetiocima ovog sajta biće dostupan za besplatno preuzimanje.

Jarboli su kultni domaći bend, koji je ušao u r’n’r istoriju i u antologiju ex Yu scene, svojim jedinstvenim zvukom.

 

Većina onoga što su uradili do sada nastalo je u kućnoj atmosferi, bez mnogo osvrtanja na budžet i profit.  Upravo takav stav prema muzici, iskren do krajnjih granica, čini ih jednim od najomiljenih bendova na ovim prostorima.

 

„Buđanje proleća“ je oštar i zabavan album čija se svežina ne iscrpljuje ni posle brojnih preslušavanja. Jarboli uvek zvuče kao uzbudljiv rock bend sa zanimljivim rešenjima  a za to je zaslužna i produkcija Borisa Mladenovića.

Grupu Jarboli su osnovali Daniel Kovač, Boris Mladenović, Žolt Kovač i Nemanja Aćimović  početkom devedesetih. Od početka rada, grupa sarađuje sa pijanistkinjom Sonjom Lončar, koja od 2000. postaje stalni član Jarbola.

Prvi album, samizdat „Čizmanoga“, izašao je 1996. u ograničenom i numerisanom tiražu od 50 komada. Tri godine kasnije izlazi album pod nazivom „Dobrodošli“. Krajem 2000. godine izašao je drugi samizdat, EP „Samo ponekad“, a tih dana se pojavila i kompilacija „Korak napred 2 koraka nazad“ (B92), za koju su Jarboli obradili pesmu „Đavoli“, koju je nekada izvodio Đorde Marjanović.  Nakon toga usledili su album „Suvišna sloboda“ (2001), EP „Uslovna sloboda“(2003), i koncertni mini album „Jedan čovek jedna rezolucija“ (2005). Njihov peti album “Buđanje proleća” 2006. objavila je izdavačka kuća“Odličan hrčak”.
 

 

„Buđanje proleća“ grupe Jarboli besplatno na sajtu Exitmusic.tv

 „Buđanje proleća“ grupe Jarboli besplatno na sajtu Exitmusic.tv

 

Exitmusic.tv
Na sajtu Exitmusic.tv posetioci  mogu besplatno skinuti albume bendova Obojeni program,  E-play, Repetitor i Overdrive, kao i prvi album našeg poznatog  DJa Marka Nastića.  

Pored online izdavaštva, Exitmusic.tv publici nudi brojne ekskluzivne muzičke sadržaje. Posetioci će u aprilu moći da pogledaju snimke koncerata sa svih bina Exit festivala. Među njima su nastupi bendova Buzzcocks, Lollobrigida, Overdrive, kao i b2b nastupi sa Dance Arene: Hannah Holland b2bTayo, Heidi b2b Justin Martin, Kissy Sell Out b2b Alex Metric i mnogi drugi.

Poseban sadržaj predstavljaće blogovi koji će pisati menadžeri festivalskih bina, i koji će posetiocima otkrivati najzanimljivije detalje kreiranja jednog od najboljih muzičkih festivala u Evropi.

Publici će biti predstavljene recenzije albuma i zanimljive muzičke vesti, kao i više od hiljadu autora i pesama za besplatan „download“.