Home

VESTI

Booka Shade i Soulwax Live

No Comments EXIT

BOOKA SHADE

Dance Arena najavljuje još dva imena. Booka Shade, kultni duet nemačke elektro haus scene, i kao posebno iznenađenje, Soulwax kao bonus live nastup tandema 2 Many DJ’s.

Booka Shade Live

Nemački duo Booka Shade donose svoje svetski poznate electro house bitove na Dance Arenu, u nedelju 13. jula.

Arno Kammermeier i Walter Merziger dolaze iz Berlina. Fenomenalni uživo, veterani dens scene pojavili su se još ranih synth-pop devedesetih. Muzika vlasnika etikete Get Physical osvojila je svet, a Booka Shade su postali veliko ime dens scene i izvan Nemačke.

Njihova bogata karijera, od underground clubbing scene do Ibize i svetske slave, donela nam je svojevrsne himne klubova širom sveta i dens hitove poput “Body Language”, “Mandarine Girl”, “Night Falls” i “In White Rooms”. Američki veb sajt Pitchfork je “In White Rooms” proglasio najboljom dens numerom 2006. godine.

 

Ovi hitovi, kao i mnogi drugi, uvek su deo njihovih live nastupa koji, iako uvek zabavni, nikada nisu previše napadni niti ukrašeni viškom pratećih efekata. Arno i Walter poznati su po sjajnim žurkama i po tome da se uvek, pre svega oslanjaju na muziku, uz koju festivalska publika skače po celu noć.

{mgmediabot2}type=youtube|youtubeid=7XdxulL0hLA|width=425|height=355{/mgmediabot2}

 

 

Sa dva velika dens izdanja za sobom, “Memento” (2004) i “Movements” (2006), duo je i sada na turneji, a u aprilu očekujemo novi singl, kao intro njihovom novom, trećem studijskom albumu “The Sun and the Neon Night” koji će objaviti 26. maja. Uz sve Booka Shade klasike, na ovogodišnjem izdanju Dance Arene očekujemo žurku i uz nove stvari sa ovog izdanja.

http://www.bookashade.com/
www.myspace.com/getbookashade


Soulwax

11. jula, na Dance Areni, belgijski duo 2 Many DJ's čiji smo nastup na ovogodišnjem Exitu već najavili, nastupiće i kao Soulwax, u punom, originalnom sastavu. Bend koji su braća Dewaele oformili pre nego što su svoju popularnost proširili i na dens publiku oslobađanjem Soulwax alter ega – 2 many DJ's, prvi put predstaviće se publici Exita.

Soulwax se sa prvim albumom Leave the Story Untold pojavljuju 1996. kao indie pop-rok sastav. Svakim novim albumom sve više prostora daju elektronskom zvuku da bi četvrti izdali kao čisto elektro izdanje remiksa pesama sa albuma Any Minute Now. Njihovi live nastupi danas, maestralna su izvedba najpoznatijih remiksa koji su okosnica njihove najsvežije diskografije.

Lista izvođača čiji su hitovi u Soulwax i 2 Many DJ's remiks maniru dobili zapaljive dens verzije je izuzetna, a njihovi brojni live nastupi iz 2007. godine govore da možemo očekivati buran i tehnički savršen performans benda koji klasičnom bend postavkom uspeva lako da zameni DJ pult. Sve u službi drugačijeg, bogatijeg i, sudeći po reakcijama posetilaca brojnih prošlogodišnjih festivala, nezaboravnog nastupa.

www.soulwax.com
www.myspace.com/2manymashups