Home

VESTI

Bad Religion dolazi na Exit!

No Comments EXIT

Bad Religion dolazi na Exit!Krajem prošle nedelje na zvaničnom sajtu benda Bad Religion pojavila se vest da je jedna od destinacija njihove evropske turneje i Exit festival u Novom Sadu, a da je ovo ujedno i prvi put da sviraju u Srbiji.

Ovo je izazvalo oduševljenje obožavalaca benda koji su nestrpljivo na Fejsbuk stranici Exit festivala tražili potvrdu ove informacije. Nama ne preostaje ništa drugo, nego da i zvanično izjavimo: tačno je. Bad Religion dolazi na Exit!

 

Kalifornijski pank rok bend osnovan još 1979. godine, nakon trideset godina i 15 studijskih albuma, među kojima su i How Could Hell Be Any Worse?, Suffer, Recipe for Hate, Stranger Than Fiction i Process of Belief, kao i poslednji album izdat u septembru prošle godine, The Dissent of Man, po prvi put i konačno dolazi u Srbiju.
 
 
Bad Religion dolazi na Exit!
Bad Religion dolazi na Exit!
 
 
Proslavljajući tri decenije provokativnog zvuka i dominantnog prisustva na sceni, Bad Religion, po sopstvenom priznanju, pomeraju granice žanra danas na isti način na koji su to radili kada su se tek formirali kao pank bend. Originalni članovi benda i tekstopisci, Greg Grafin i Bret Gurevic, tvrde da su pesme sa novog albuma neke od omiljenih koje su napisali u čitavoj karijeri, a da je Dissent of Man ne samo presek ličnih iskustava članova benda u poslednjih nekoliko godina, već i presek njihovog celokupnog muzičkog sazrevanja.

“Čini mi se da smo se u nekoliko poslednjih albuma insistirali na klasičnom Bad Religion zvuku, ne udaljavajući se predaleko od onoga na šta smo navikli”, tvrdi Gurevic, “dok smo na poslednjoj ploči uradili nešto što nismo godinama: istraživali smo razne stvari koje su uticale na nas.”

Bunt pank veterana protiv stega konzervativnog društva, oličen u simbolu precrtanog krsta, intelektualni tekstovi i suprotstavljanje političkim i religioznim institucijama, kao i pozivanje na socijalnu odgovornost, postali su neizostavni pečat ovog benda. Bad Religion je bend mladosti svakog čoveka koji ne pristaje olako na društvene norme i nametnute vrednosti. Zvuči poznato?

 
 
{mgmediabot2}type=youtube|youtubeid=gEl1xSPyOwA|width=450|height=364{/mgmediabot2} 
Bad Religion – Generator

NOVA PRODAJNA MESTA EXIT FESTIVALA: TONS I FILIJALE ERSTE BANKE

Od petka, 1. aprila, ulaznice za Exit festival mogu da se kupe još na jednoj lokaciji u Novom Sadu, pored već uigranog prodajnog mesta Gigs Tix u Pariskom magazinu. Turistička organizacija Novog Sada (TONS) u samom centru grada, u ulici Modene 1, pridružuje se mestima za fizičku prodaju ulaznica za festival, a ulaznice će na ovoj lokaciji moći da se nabave sve do početka festivala u julu mesecu.

Krajem marta otvoreno je i novo prodajno mesto Exit festivala u Converse Shop-u na 1. spratu SC „Ušće“ na Novom Beogradu, a od juče je počela i fizička prodaja karata u filijalama Erste banke u Novom Sadu, Beogradu, Nišu, Subotici, Zrenjaninu, Kikindi, Kragujevcu, Pančevu, Šapcu, Čačku, Užicu i Valjevu. Ulaznice mogu da se kupe i online, preko sajta gigstix.com.

Ulaznice za Exit festival dostupne su po promotivnoj ceni od 6 990 din, sa 36% popusta od osnovne cene koja iznosi 10 990 dinara. U prodaji su i ulaznice za srednjoškolce, po promotivnoj ceni od 4990 dinara i za studente, po ceni od 5990 dinara. Posetioci zainteresovani da ulaznice kupe na rate mogu da ih nabave preko sajta gigstix.com po ceni od 7990 dinara, na 2, 3, 4 ili 5 rata, tj. za cenu od 1558 do 3 995 din mesečno!