Home

VESTI

Eho festival na Kalemegdanu

No Comments Festival

Obrušio se međusprat diskotekeU toku je eksperimentalni festival Eho, koji će se odvijati još danas i sutra na Kalemegdanu. Festivalski program obuhvata muziku, video, animacije, programiranje, performanse i instalacije.

Eho festivalom počela je realizacija švajcarsko-srpskog projekta, autorke Marice Radojčić konceptualne umetnice i profesorke, a u produkciji udruženja UMNA – Umetnost & Nauka.

 

Pored Marice Radojčić koja je sa Danielom Buesom iz Švajcarske napravila izbor umetnika koji učestvuju, u okviru festivala će nastupiti i Antoine Chessex, Saskia Edens, Christian Lichtenberg i Knut Remond iz Švajcarske, kao i Nenad Jeremić, Anando Nikolić i Manja Ristić iz Srbije.

Danas i sutra ispred Kazamata biće održan performans sa Teslinim kalemom iz Muzeja Nikole Tesle, pomoću kojeg će se praviti posebni performansi i svetlosni efekti.

 

 

Eho festival

Eho festival na Kalemegdanu

 

Festival obuhvata i dokumentarne fotografije Lihtenberga nastale tokom trajanja projekta. Najavljene su i radionice, diskusije, sastanci i neformalni susreti.

Na kraju projekta Eho, nakon post-produkcije u Švajcarskoj, biće izdat zajednički muzički CD, DVD i knjiga sa štampanim zajednički stvorenim video i likovnim materijalom, kao i dokumentacijom o projektu.

Program:


Petak, 10. septembar

21.00h – Performans sa Teslinim kalemima, Kazamati
22.00h – Daniel Bues (udaraljke/elektronika), Antoine Chessex (saksofon/elektronika), Knut Remond (DIY-elektronika), Manja Ristić (violina/elektronika), Nenad Jeremić (video/progra-miranje), koncert (dueti), Kazamati
24.00h – Ivan Kadelburg i Igor Štanglicki (na slici), DJ nastup back to back, Kazamati

Subota, 11. septembar
20.00h – Performans sa teslinim kalemima, Kazamati
21.00 – Saskia Edens, Dah, performans, Kazamati
22.00 – Daniel Bues (udaraljke/elektronika), Antoine Chessex (saksofon/elektronika), Knut Remond (DIY-elektronika), Мања Ристић (violina/elektronika), Nenad Jeremić (video/progra-miranje), koncert (dueti), Kazamati
24.00h – Ivan Kadelburg, solo nastup (elektronika), Kazamati

 

 

 

Izvor:

Poboks.com