Home

VESTI

Dunavfest od 31. avgusta do 11. septembra

No Comments Festival

Dunavfest od 31. avgusta do 11. septembraFestival "Dunavfest" biće organizovan na beogradskoj tvrdjavi Kalemegdan od 31. avgusta do 11. septembra, a publici će biti predstavljeni brojni sadržaji u različitim umetničkim formama, najavili su u sredu organizatori.
  
Manifestacija, koja propagira kulturno nasledje podunavskih zemalja, počeće u petak, 31. avgusta u 18.00 sati predstavom "Poslednja plovidba Rige od Fere" u režiji Nebojše Bradića, dok će za vikend biti organizovane projekcije filmova takmičarske selekcije Festivala studentskog animiranog filma na temu "Ritual".
  

Na festivalu će biti predstavljena knjiga Gvida Paduana "Antičko pozorište". a nastupiće i Teatar Kabare iz Tuzle, predstavom "Eneida".

Organizatori su najavili i projekcije kratkih filmskih priča "Ugao gledanja", nastalih u saradnji Nemačkog instituta za književnost u Lajpcigu i studenata Fakulteta dramskih umetnosti u Beogradu.

U programu "Ritual u muzici" u Velikom barutnom magacinu Beogradske tvrdjave predstaviće se muzičari iz Madjarske, Sjedinjenih Američkih Država, Italije i Srbije.

 

 

 Dunavfest od 31. avgusta do 11. septembra

Dunavfest od 31. avgusta do 11. septembra

 

 

Od 3. septembra na platou kod spomenika "Pobednik" biće otvorena izložba "Metamorfoze Beograda" na kojoj će biti prikazani planovi i mape koje su ucrtali razni putnici kroz Beograd.

Detaljan program Dunavfesta objavljen je na sajtu www.beogradskatvrdjava.co.rs, a internet prezentacija Virtuelnog muzeja Dunava na sajtu www.virtuelnimuzejdunava.rs