Home

VESTI

DM: Otkazan i Istanbul

No Comments Festival

DM: Otkazan i IstanbulBritanska grupa Depeche Mode otkazala je, zbog bolesti pevača Dejva Gahana (Dave), i istanbulski koncert, predviđen za 14. maj, nakon što u poslednjem času nije nastupila 12. maja u Atini.

Depeche Mode su tek na početku svetske turneje “Sounds of the Universe”, u okviru koje bi 20. maja trebalo da nastupe na Ušću u Beogradu i dan kasnije u Areni Zagreb, u okviru Tuborg Green Festivala.

Bend je saopštio 13. maja na svom sajtu, dan posle otkazivanja koncerta u Atini, da zbog stomačnih problema Gahana mora da otkaže i koncert u Istanbulu.

“Dejv je dobio jake bolove usled gastroenteritisa neposredno pre nego što je trebalo da izađe na binu u Atini, što je rezultiralo momentalnom hospitalizacijom. U ovom trenutku, Dejvova primarna briga je da potpuno ozdravi i nastavi turneju što je pre moguće”, saopštili su Depeche Mode.

Organizatori koncerta prvobitno su savetovali obožavaocima Depeche Mode i u Atini i Istanbulu da zadrže karte dok ne bude ustanovljeno da li će bend ipak moći da nastupi ili će koncerti biti definitivno otkazani.

DM: Otkazan i Istanbul

Za sada je neizvesno da li će Depeche Mode nastaviti turneju 16. maja u Sofiji i dva dana kasnije u Bukureštu, gde bi trebalo da nastupe uoči Beograda i Zagreba.

Gahanu je pozlilo 12. maja oko 21 sat, a iako su se svi nadali njegovom brzom oporavku i prebacivanju atinskog koncerta na 13. maj, menadžment benda i dežurni lekari saopštili su da njegovo zdravstveno stanje to još ne dozvoljava.

Sajt Depeche Mode je www.depechemode.com