Home

VESTI

Dis-patch na TodaysArt festivalu

No Comments Festival

Dis-patch na TodaysArt festivaluBeogradski Dis-patch festival (čije 8. izdanje će biti održano u Beogradu u period 23.10.-08.11.) po drugi put je prisutan na TodaysArt festivalu u Hagu, ovoga puta sa specijalnim programom pod naslovom "A State of Conflict" (koji odgovara na opštu temu TA festivala – "Conflict"), koji će biti predstavljen u petak 25. septembra u crkvi Nieuwe Kerk.

U izboru i na poziv Dis-patcha, na dve bine predstaviće se raznovrsni umetnički pristupi muzičara, video umetnika i autora iz Srbije i okruženja, a među njima su Piano Duo LP, Felony Flats, Shazalakazoo, Lukatoyboy, WoO i Izvanredni Bob iz Beograda, DJ Ahmaad iz Sarajeva i Every Kid on Speed iz Skoplja.

 

Program će početi razgovorom sa beogradskim piscem Vladimirom Arsenijevićem, a učešće će uzeti i dva video-umetnika iz Srbije koji su bazirani u Hagu – Nenad Popov i Mirko Lazović pod nazivom mPnL.

 

Dis-patch na TodaysArt festivalu

Program, koji se odvija pod pokroviteljstvom kancelarije Evropske komisije u Holandiji, predstavlja umetnike i autore iz sredina koje su bile, a i dalje su obeležene brojnim i različitim konfliktima – od ratnih i političkih sukoba devedesetih, preko svakodnevne borbe za bolje i modernije društvo, do skretanja pažnje na skorije tenzije između Srbije i Holandije po pitanju evropskih integracija, a sve to u gradu u kome je lociran Međunarodni krivični sud za bivšu Jugoslaviju…

 

TodaysArt festival je najveći festival novih medija, savremene muzike i umetnosti u Hagu, koji tokom jednog vikenda predstavi više od 200 autora iz celog sveta na brojnim lokacijama širom grada.

 

 

Dis-patch na TodaysArt festivalu
 

 

 

Više informacija:

www.todaysart.nl
www.dis-patch.com