Home

VESTI

Danas počinje prvi “Arsenal fest”

No Comments Festival

Danas počinje prvi "Arsenal fest"Prvi rok festival "Arsenal fest" počinje sutra u 20h u Kragujevcu, gde će tri večeri nastupati domaći i regionalni sastavi Hladno pivo, Partibrejkers, Rambo Amadeus, Del Arno bend, Letu štuke i drugi.

Prvo veče i festival, koji se održava u prostoru na otvorenom "Kneževom arsenalu", otvaraju polaznici škole moderne muzike iz Kragujevca "Oktava".

 

Posle njih nastupiće staropazovački bend 16 osam 23 koji se nedavno vratio na scenu CD antologijom "Bubanj, bas, gitara i glas".

 

Sledi beogradski S.A.R.S. kao i zagrebačka pop grupa Jinx, koji prvi put dolaze u Kragujevac i promovišu nedavni CD album "Diksilend".

Drugo festivalsko veče, 17. juna otvaraju kragujevački metalci Darkshines i njihovi pank sugrađani Čovek bez sluha, koji su pre nekoliko dana objavili album "Događaj dana", a slede izvođači irske muzike iz Beograda Orthodox Celts.

 

 

 Arsenal Fest

Arsenal fest, Kragujevac

 

 

Najpopularniji hrvatski pank-rok sastav Hladno pivo od 23 i 15 sviraće prvi put u preko 20 godina karijere u Kragujevcu, na regionalnoj turneji "Dodvoravanje" kojom promovišu novo izdanje "Svijet glamura".

Završnica druge večeri "Arsenal festa" od jedan čas posle ponoći pripašće beogradskom Del Arno bendu koji je povodom 25 godina postojanja nedavno objavio singl "Horoskop".

Poslednje večeri nastupiće beogradski The Dibidus, sarajevske Letu štuke, koje takođe promovišu nedavni album "Brojevi računa", i Rambo Amadeus koji ocenjuje da su u Kragujevcu "muzički ukus formirali legendarni (Radomir Mihailović) Točak i grupa Smak, tako da je to svet koji voli kvalitetno muziciranje".

 

 

 S.A.R.S.

S.A.R.S.

 

Partibrejkers dolaze u Kragujevac na početku regionalne turneje "Krš i lom", a pevač Zoran Kostić Cane je poručio da od njih "kragujevačka publika može očekivati klasično, tradicionalno i dobro, a s obzirom da je u pitanju „Arsenal“, biće i eksplozivno".

Prvi "Arsenal fest" u noći subota na nedelju zatvoriće nastup Dubioze kolektiva iz Bosne i Hercegovine.

Vrata "Kneževog arsenala" otvaraju se svakog dana od 19h, a organizatori festivala Dom omladine Kragujevca i koncertna agencija "Long plej" iz Beograda najavili su i prateći program, u okviru kojeg će biti održane promocije mladih umetnika, performansi, izložbe i debate.