Home

VESTI

Danas počinje Jelen Pivo Live 2009.

No Comments Festival

Danas počinje Jelen Pivo Live 2009.

Bendovi The Fall i Echo & the Bunnymen, The Heavi Trash, Obojeni program, Kanda Kodža i Nebojša, Žene kese, The Rakes, Eva Braun, Veliki Prezir, Nežni Dalibor.. glavne su zvezde Jelen pivo live festivala 18. i 19. septembra u Studentskom kulturnom centru u Beogradu, koji obuhvata i nastupe niza bendova na maloj sceni, kao i projekciju filma "Prvi pravi ženski zvuk" Brankice Drašković o legendarnoj novosadskoj grupi Boye.

Grupa The Fall, koja postoje već više od 30 godina, nastupa prve festivalske večeri, uoči kultnog novosadskog sastava Obojeni program, a nakon Žena kesa, KKN-a i Heavy Tresha.

The Fall su od osnivanja 1976. godine objavili 27 studijskih albuma, više od 50 singlova i pedesetak kompilacija i live izdanja, a glavna pokretačka snaga benda i jedini stalni član u čak tridesetak različitih postava ostao je pevač Mark E. Smith.

 

The Fall

Debi album “Live at the Witch Trials” objavili su 1979. godine, a poslednji “Imperial Wax Solvent” prošle.

The Fall su bili među miljenicima legendarnog britanskog radio voditelja i DJ-a Johna Peela, koji ih je opisao kao “uvek drugačije, uvek iste”.

Obojeni program takođe je privukao pažnju Pila, kao jedini bend sa prostora bivše Jugoslavije koji je imao čast da se pojavi u njegovoj emisiji 2002. godine.

Zvezde drugog dana Jelen pivo live festivala 19. septembra će biti Echo & Bunnymen, koji će premijerno izvesti pesme sa novog, 11. studijskog albuma “The Fountain”, najavljenog za 12. oktobar.

Drugog dana JPL-a nastupaju i The Rakes, Eva Braun, Nežni Dalibor i Veliki prezir.

Paralelno sa programom na glavnoj festivalskoj bini, u Maloj sali SKC-a publika će 18. septembra imati prliku da vidi sastave Trance Balkan Desorganisation, Nikad Dosta, Šinobusi, Popečitelji, Flip Out i Euforia, dok će drugog dana festivala svirati Melodrom, Bo, Slaptrap, Autopark, Irfan Muertes i Virvel.

U Chill out zoni, na galeriji SKC-a, biće premijerno prikazan film o novosadskom sastavu Boye "Prvi pravi ženski zvuk", a publiku će posle premijere zabavljati beogradske DJ atrakcije.

Festival počinje u 20.30 sati, a vrata SKC-a biće otvorena od 19.30.

Radi bezbednosti svih posetilaca, ne postoji mogućnost višestrukog ulaska i izlaska iz prostora SKC-a, a zabranjeno je unositi hranu i piće, oružje, opremu za snimanje zvuka i slike.

Jelen pivo live festival pokrenut je 2006. godine, kada je posle dužeg vremena, okupio na jednom mestu sve važnije domaće bendove.

Među učesnicima festivala 2007. godine, koji je održan na Donjem gradu Kalemegdana, bili su Ian Brown, Happy Mondays, Garry Moore, Darko Rundek, Laibach, Dado Topić, Disciplin A Kitschme, Partibrejkers, Darkwood Dub, Let 3, Hladno pivo, Plejboj, Obojeni Program, Marčelo…

Prošle godine Jelen pivo live festival okupio je na stadionu Tašmajdan više od 17.000 ljudi, a glavne zvezde bili su Iggy and The Stooges, Dinosaur Jr, The Lemoheads, Disciplin A Kitschme, Partibrejkers, Električni orgazam i Majke.

Sajt JPL-a je www.jelenpivo.com/live

 

 

 

 

Izvor:

SEEcult.org