Home

VESTI

Čuvena anima “Paprika” u Animatrixu

No Comments Festival

PaprikaVišestruko nagrađeni film „Paprika“ svetski priznatog reditelja Satoshi Kona biće prikazan u okviru selekcije Animatrix na Festivalu filma i medija Cinema City. Japanska SF anima je nastala po romanu iz 1993. SF autora i glumca Yasutake Tsutsuija.

Nazvan po glavnoj junakinji, film „Paprika“ nas vodi u ne tako daleku budućnost, kada je otkriven revolucionarni i radikalan psihoterapeutski tretman.

 

Preko dana naučnik-genije, doktorka Atsuko Chibe noću, u svojim snovima, postaje prelepa ratnica pod imenom Paprika. U ovoj psihodeličnoj SF avanturi, biće neophodna snaga i veština obe njene ličnosti da bi se spasio svet.

 

Zahvaljujući novootkrivenom „psiho“ uređaju pod nazivom “DC Mini“, moguće je ući u ljudske snove i istražiti skrivene simbole podsvesti, što može doprineti izlečenju teško duševno obolelih pacijenata.

 

Međutim, i pre nego što je vlada odobrila upotrebu naprednog psihoterapeutskog sredstva, jedan od prototipa mašine je ukraden. Istraživači su svesni da u pogrešnim rukama potencijal moćne naprave može biti poguban, jer tokom sna, korištena u pogrešne svrhe, mašina može da potpuno uništi formiranu ljudsku ličnost. Krađa tajnog eksperimenta početak je velike avanture doktorke Atsuko Chibe, koja odlazi u svet snova pod egzotičnim alter-egom Paprika, u nameri da razotkrije ko stoji iza nehumane zavere i ko želi da podrije moć novog izuma.

 

 

{mgmediabot2}type=youtube|youtubeid=yn7U1KIGeuQ&feature|width=450|height=364{/mgmediabot2}

 

 

Pored zanimljive priče i vrhunske animacije, atraktivnosti filma „Paprika“ doprinosi i odlična muzika koju je komponovao Susumu Hirasawa. Ovaj poznati japanski elektro-pop umetnik, sarađivao je sa Konom više puta vrlo uspešno – komponovao je saundtrek za višestruko nagrađeni film „Millennium Actress“, kao i za podjednako uspešnu TV seriju „Paranoia Agent“.

 

 

 

 

Izvor:

Cinema City