Home

VESTI

Broken Social Scene na INmusic-u

No Comments Festival

Broken Social Scene na INmusic-u

Na muzičkoj sceni postoje već jedanaest godina i dosad su izdali tri studijska albuma: "Feel Good Lost" 2001. i nagrađene sa Juno Award "You Forgot It in People 2002. i "Broken Social Scene" 2005. godine.

 

Nakon petogodišnje pauze kanadski indie rokeri vraćaju se sa novim albumom „Forgiveness Rock Record“ čije je izdavanje najavljeno za 4. maja ove godine.

 

Svoj najnoviji materijal predstaviće na Sony Ericsson World stageu T-Mobile INmusic festivala!

 

Biografija
Broken Social Scene je kanadski indie rock bend koji su osnovali Kevin Drew and Brendan Canning 1999. godine u Torontu. Album prvenac izdaju 2001. pod nazivom „Feel Good Lost“, a uz Drewa i Canninga, albumu su svoj doprinos dali i Justin Peroff, Charles Spearin, Bill Priddle, Leslie Feist, Jessica Moss i Evan Cranley.

 

 

{mgmediabot2}type=youtube|youtubeid=Uev2J_cBHjQ|width=450|height=364{/mgmediabot2}

 Broken Social Scene na INmusic-u

 

 

Uz spomenute, dvojac okuplja još brojne saradnike s kanadske indie scene, poput Andrewa Whitemana, Jasona Colletta, Emily Haines, a sa vremenom im se pridružuju i James Shaw, John Crossingham, Lisa Lobsinger, Amy Millan i drugi. Većina članova benda usporedno svira i u drugim afirmiranim bendovima, kao što su Stars, Apostle Of Hustle, Metric i raznim solo projektima.

„You Forgot It In People“, naziv je njihovog drugog studijskog albuma iz 2002., koji im im donosi veliki uspeh i kod kritičara i kod publike. Album predstavlja hitove poput "Anthems for a Seventeen Year-Old Girl" i "Lover's Spit" te seriju gostujućih muzičara. Muzički kritičari ga uvrštavaju na liste najboljih albuma, a 2003. osvaja Juno Award u kategoriji Alternative Album of the Year.

Godine 2004. izdaju B-sides kolekciju pod nazivom „Bee Hives“, a 2005. treći studijski album „Broken Social Scene“, na kojem se pojavljuju k-os, Jason Tait i Murray Lightburn, a koji ponovno osvaja Juno Award (2006.) u kategoriji Alternative Album of the Year. Najnoviji studijski album „Forgiveness Rock Record“ producirao je John McEntire (Tortoise), a na policama se očekuje 4. maja 2010.

 

 

Diskografija / Albumi

2001. „Feel Good Lost“
2002. „You Forgot It in People“
2005. „Broken Social Scene“

www.brokensocialscene.ca
www.myspace.com/brokensocialscene