Home

VESTI

Bogat program AMC 2012

No Comments Festival

Bogat program AMC 2012Prva regionalna muzička konferencija ADRIA MUSIC CONFERENCE koja se i ove godine održava po drugi put u Umagu od 01. do 03. juna (hotel Sol Melia Coral) ugostiće muzičku svitu profesionalaca, izvođača, medija, kritičara, DJ-a, audio i video producenata, muzičkih škola, managera, sponzora, booking agenata, promotera i klubova iz čitave regije.

Umag će tako ponovno biti raspevan, a struka će se u dnevnom delu programa dotaknuti mnogih važnih i zanimljivih pitanja kroz petnaestak panela, radionica i predavanja. 

 

Na drugom izdanju muzičke konferencije poseban naglasak biće na poslovnim saradnjama kroz programe ‘AMC B2B’ pa će se tako svi gosti konferencije moći unapred rezervisati/najaviti za desetominutni sastanak sa različitim profesionalcima iz muzičke industrije.

Sve radio voditelje, urednike i direktore sigurno će najviše privući gostovanje visoko pozicioniranog managera Rod Philipsa sa Clear Channela u čijem su vlasništvu 850 radio stanica i broje slušanost od oko 238 milion slušalaca mesečno. Prošlogodišnja najposećenija radionica i ove godine dobija svoj nastavak, pa će tako svi muzički producenti i oni koji će to tek postati uživati u majstorijama svetski poznatih producenata, britanskih The Shapeshifters-a.   

 

 

Adria Music Conference 2012

 

AMC RADIONICE:
MUZIČKI VIDEO – KAKO NAPRAVITI NEŠTO DRUGAČIJE?
Atraktivna radionica koja će polaznike osvestiti o kreativnom procesu nastajanja inovativnog muzičkog videa.  (Voditelj radionice Phatphinger production, osnivač portala TipiTV)
 
ŠKOLA PEVANJA ‘HUSAR&TOMČIĆ’
Ova radionica uvešće vas u tajne studijskog pevanja i predstaviti školu repovanja u saradnji sa poznatim muzičarem i producentom Baby Dooks-om. U saradnji sa EMI edukacijskim centrom voditeljke će predstaviti show-case kako u 30 minuta napraviti kompletnu pesmu. ( Ivana i Marija Husar, Nina Badrić, Martina Tomčić, Baby Dooks).
 
WORKSHOP by SAE
Nakon uspešne prošlogodišnje radionice The Shapeshifters se vraćaju i ove godine na AMC, ukazavši tako veliku čast konferenciji. Stručnjaci SAE instituta predstavljaju niz radionica o naprednim tehnikama produkcije muzike. ( SAE institut, The Shapeshifters)

WORKSHOP by EMI
Ovaj renomirani centar muzičke edukacije za muzičke producente predstavlja zanimljiv koncept radionice koji uključuje proces modernog miksanja muzike, kao i usvajanje znanja o opštoj produkciji elektronske muzike, uz producentsko takmičenje u kojem će učesnici sami stvarati elektronsku muziku. (EMI,  Luka Tralić Shot – grupa Elemental, Boris Đurđević aka Eric Destler /Colonia, David Vurdelja Baby Dooks produkcija, Darko Juranović D'Knock).

 

 

Adria Music Conference 2012
 PROGRAM – Adria Music Conference 2012
 
 

Iz bogatog programa izdvajamo:
AMC PREDAVANJA:

RADIO ALA GRANDE – ROD PHILIPS, CLEAR CHANNEL
MUZIKA JUČER I DANAS…MAGLA SVUDA OKO NAS – JOSIPA LISAC

AMC PANEL DISKUSIJE:

BUDI FER! AUTORSKA PRAVA IN REAL LIFE  –  Moderator: Boris Đurđević, Colonia (HRV)
FESTIVALI U GOSTIMA U HRVATSKOJ  –  Moderator: Eddy Ramich, DJ (HRV)
DJ=DANAŠNJA ROCK ZVEZDA?  –  Moderator: Igor Puljić Pookie, DJ (SRB)
UZMITE NAM NOVCE – AKO ZNATE! SPONZORSTVA MUZIČKIH DOGAĐANJA – Moderator: Adnan Mehmedović, event producent (HRV)
FACEBOOK, MUZIKA I FM RADIO – Moderator: Goran Komerički, Hrvatski radio (HRV)
ZAŠTO MUZIKA NIJE KULTURA? SMANJENJE PDV-a NA KONCERTE I MUZIČKA DOGAĐANJA Moderator: Damir Žigić, Eventim (HRV)

INFO: WWW.ADRIAMC.COM

 

 

Prijave za radionice AMC konferencije šalju se na email: info@adriamc.com, dok se smeštaj može osigurati preko agencije Atlas na web adresi www.atlas.hr. Broj prijava za radionice je ograničen na maksimalno 20 osoba po radionici, a prijave se prihvataju do ispunjenja slobodnih mesta ili najkasnije do 25.5.

Uz Adria Music Conference, isti vikend u sklopu muzičkog spektakla Umagination grad Umag ugostiće vodeća imena svetske muzičke scene, a do sada su svoj nastup potvrdile DJ zvezde Axwell, Martin Solveig, Deniz Koyu i ENVY MY MUSIC, koji će svoj nastup imati u ATP Dance Areni. Early bird ulaznice za Umagination mogu se, po ceni od 130 kuna, kupiti u sistemu Eventima (www.eventim.hr).