Home

VESTI

BJF otkriva još jedno iznenađenje

No Comments Festival

BJF otkriva još jedno iznenađenjeCheikh Lo, jedan od najvećih africkih muzičara disidenata, vrhunski pevač i tekstopisac, prepoznatljiv gitarista, perkusionista i bubnjar, održace svoj koncert na ovogodišnjem 27. Beogradskom Jazz Festivalu.

Nastup je zakazan za 30. oktobar u Velikoj sali Doma omladine Beograda, u saradnji sa AAA produkcijom. Karakterističan po svom harizmatičnom muzičko scenskom performansu ovaj umetnik zaslužuje da bude jedan od većih predstavnika afričkog World music talasa.

 

Prodaja pojedinačnih ulaznica za koncert Cheikh Loa, po ceni od 990 dinara počinje 07. oktobra, dok su u ulaznice u okviru kompleta već u prodaji. Na dan koncerta cena ulaznice biće 1190 dinara.

Cheikh Lo je umetnik različit od bilo kog drugog muzičara, a tome ne doprinosi samo njegov atraktivan izgled sa dugim dredovima i živopisnom odećom koja ga na prvi pogled svakako čini jedinstvenim… Lo odiše jedinstvenim spojem raznih uticaja zapadne i centralne Afrike sa elementima akustičnog funk-a, kubanske i flamenko muzike. Poslednji album, koji nosi ime "Jamm", predstavlja njegovo najličnije i najmarkantije muzičko ostvarenje do sada, dok njegov neverovatno senzualni glas zvuči bolje nego ikada.

 

 

 Cheikh Lo

Cheikh Lo

 

Prodaja ulaznica za 27. Beogradski Jazz Festival (27-30. oktobar 2011.) počela je na Blagajni Doma omladine Beograda i već prvih dana prodaje publika je pokazala veliko interesovanje za ovogodišnji program.

Pored već očekivano odlične prodaje za svečano otvaranje, na kojem 27. oktobra od 19:30h u Sava Centru nastupa jedno od najčuvenijih imena savremenog jazza – Pat Metheny  sa svojim Triom, veoma su tražene ulaznice za sve ostale koncerte u Domu omladine kako u okviru glavnog tako i u okviru ponoćnog programa. Organizatori BJF mogu samo da konstatuju da je i ove godine entuzijazam publike izuzetan i da savremena jazz muzika očigledno ima svoje verne slušaoce, koji su sa nama od obnavljanja najstarijeg i međunarodno najpoznatijeg srpskog jazz festivala.

Komplet ulaznica za koncerte u okviru glavnog programa, u koji ulaze najbolja mesta u sali, mogu se nabaviti za 4200 dinara. Cene pojedinačnih ulaznica kreću se od 500 do 2000 dinara.

Još jedna pogodnost za ljubitelje džeza je i kupovina ulaznice sa popustom za dva koncerta u okviru ponoćnog programa. Ulaznice za koncert Cheikh Loa osim na Blagajni DOB, mogu se kupiti i u prodavnici Gigstix u Pariskom Magazinu (Novi Sad).

U prilogu je program sa tačnim cenama ulaznica za svaki koncert.

www.domomladine.org // www.belgrade-jazzfest.org

 

 

 Pat Metheny Trio

Pat Metheny Trio

 

 

27. BEOGRADSKI JAZZ FESTIVAL
27-30. OKTOBAR 2011.

27.10  Sava Centar / svečano otvaranje
19:30 PAT METHENY TRIO w/ Larry Grenadier and Bill Stewart (SAD)
Cena ulaznice: 1.200, 1.600, 2.000 din.
——————————————-
Dom omladine Beograda (Amerikana)
22:30 ANAT FORT DUO (Izrael, SAD)
Cena ulaznice: 500 din.
00:00 JOACHIM KÜHN “CHALABA” TRIO (Nemačka, Španija, Maroko)
Cena ulaznice: 800 din.
*Cena ulaznice sa popustom za 2 koncerta: 1.000 din.

28.10
Dom omladine Beograda (Velika sala)
19:30 MAJAMISTY TRIO (Srbija)
20:30 DUŠKO GOJKOVIĆ & BIG BAND RTS (Srbija, Velika Britanija)
Cena ulaznice: 1000 din.
——————————————-
Dom omladine Beograda (Amerikana)
23:00 STEFANO BOLLANI TRIO (Italija, Danska)
Cena ulaznice: 800 din.
00:30 PHRONESIS (Danska, Velika Britanija, Švedska)
Cena ulaznice: 500 din.
*Cena ulaznice sa popustom za 2 koncerta: 1.000 din.

29.10
Dom omladine Beograda (Velika sala)
19:30 NEŠA PETROVIĆ QUARTET (Srbija)
20:30 CHARLES LLOYD NEW QUARTET (SAD)
Cena ulaznice: 1200 din.
——————————————-
Dom omladine Beograda (Amerikana)
23:00 TIGRAN HAMASYAN (Jermenija)
Cena ulaznice: 500 din.
00:30 CRISTINA BRANCO (Portugal)
Cena ulaznice: 1200 din.
*Cena ulaznice sa popustom za 2 koncerta: 1.400 din.

30.10
Dom omladine Beograda (Velika sala)
19:30 CHEIKH LO (Senegal)
Cena ulaznice: 990 din. (na dan koncerta 1190 din.)
——————————————-
Dom omladine Beograda (Amerikana)
20:00 IGOR LUMPERT INNERTEXTURES (Slovenija, SAD)
21:15 MARC RIBOT TRIO (SAD)
Cena ulaznice: 800 din.
23:00 ELLIOTT SHARP’S ELECTRIC WILLIE (SAD)  
00:30 HARRY SOKAL GROOVE (Austrija)
Cena ulaznice: 800 din.
*Cena ulaznice sa popustom za 4 koncerta: 1.000 din.

 ***PRATEĆI PROGRAM / GRAND CASINO BEOGRAD
25.10.
Katarina Kačunković: “Tribute to Mirko Šouc”

31.10.
BJF official jam session

 

 

 27. Beogradski Jazz Festival predstavlja najbolji mogući sažetak svetske koncertne jazz sezone, još jednom nas obaveštavajući o najznačajnijim novim tendencijama u ovoj uvek živoj muzici.

Osim gitarske zvezde kakav je Pat Metheny na otvaranju, sa umetnicima ćemo imati priliku da susretnemo u intimnom okruženju Dom omladine Beograda, kuće koja od 1971. stoji iza najstarijeg i najuglednijeg srpskog jazz festivala. Posebnu pažnju posvećujemo domaćim umetnicima – proslavljamo 80. rođendan najuspešnijeg domaćeg jazz stvaraoca, Duška Gojkovića.

Tu su neka od najvećih imena savremenog jazza u akciji – od nezaboravnih legendi kakve su Charles Lloyd i Joachim Kühn, preko fantastičnih autora srednje generacije Stefano Bollanija, Marc Ribota, Cristine Branco i Elliot Sharpa, do zvezda budućnosti kao što su Tigran Hamasyan i Anat Fort – panoptikum kreativnih mogućnosti i milion razloga da provedete zabavan vikend putujući kroz sadašnji trenutak jazza.

Slogan „I ti si jazz“ označava jedinstvo našeg festivala sa publikom uz koju smo u međuvremenu i sami porasli. Sa jedne strane on odaje počast jazz muzici kao slobodnoj muzici do čije definicije svako sam dolazi, a sa druge strane sovogodišnji slogan odaje počast vernoj publici bez koje festivala ne bi bilo.