Home

VESTI

Billy Idol u Zagrebu

No Comments Festival

Billy Idol u Zagrebu

U okviru ovogodišnjeg T-Mobile INmusic festivala, koji se održava u Zagrebu 22.6 23.6 2010 nastupiće i legenda Billy Idol.

 

Billy Idol obeležio je jedan značajan deo muzičke istorije od osamdesetih pa nadalje, a njegove su pesme već dugo vremena sastavni deo svakog radijskog programa. Počevši muzičku karijeru sredinom sedamdesetih u sastavu 'Generation X', jednim od prvih punk bendova u Britaniji, Billy Idol je ubrzo krenuo svojim putem.

 

Već na prvom albumu našli su se hitovi, a danas i evergreeni, "Hot In The City" i kultna pesma "White Wedding", koje su ga lansirale u zvezde. A dalje je sve istorija; slijede hitovi poput "Rebel Yell", "Eyes Without A Face", "Flesh For Fantasy", "Catch My Fall", "Sweet Sixteen", "Mony Mony"…

 

 

{mgmediabot2}type=youtube|youtubeid=ToeY7MkCm0c|width=450|height=364{/mgmediabot2}

Billy Idol u Zagrebu
 

 

Biografija

Billy Idol rođen je 1955. u Middlesexu, u Engleskoj. Godine 1976. osniva bend Generation X, a nakon razilaska benda Idol odlazi u New York gde započinje solo karijeru i saradnju s Steveom Stevensom. Hitovi kao što su „White Wedding“ i „Dancing With Myself“ instantno mu osiguravaju status MTV zvijezde. Svoj prvi album nazvan jednostavno „Billy Idol“ izdaje 1982., a ogroman uspeh postiže drugim studijskim albumom „Rebel Yell“ iz 1984., na kojem se nalaze i poznati hitovi „Eyes Without a Face“ i „Flesh For Fantasy“.

Njegov sledeći album „Whiplash“ iz 1986., pokazuje se kao dostojan naslednik „Rebel Yella“, a donosi hitove kao što su „To Be a Lover“, „Don`t Need a Gun“ i „Sweet Sixteen“. Godine 1990. Idol izdaje „Charmed Life“ na kojem se nalazi i popularni singl „Cradle of Love“, za čiji spot iste godine osvaja MTV Music Video Award u kategoriji Best Video from a Film. Usledio je „Cyberpunk“ 1993., a nakon dvanaestogodišnje diskografske stanke Idol izdaje „Devil's Playground“ (2005.) i „Happy Holidays“ (2006.), album božićnih pjesama.

Uz studijske albume u njegovoj diskografiji nalaze se i jedan live i četiri kompilacijska albuma od kojih onaj posljednji, „The Very Best Of Billy Idol: Idolize Yourself“, izdan 2008., uključuje i dve nove pesme „John Wayne“ i „New Future Weapon“.

 

 

 

 

Izvor:

T-Mobile INmusic festival