Home

VESTI

Beogradska nedelja dizajna na London Design Festival-u 2010

No Comments Festival

Beogradska nedelja dizajna na London Design Festival-u 2010London je doživeo Beograd! Beogradska Nedelja Dizajna je jedina od svih svetskih festivala dizajna predstavljena u redovnom programu London Design Festivala (18-26. 09. 2010), sopstvenom izložbom fotografija sa BDW konferencije.

 

Tim povodom BDW je 22. septembra 2010. organizovao tipičnu «Beogradsku žurku» u okviru London Design Festivala (LDF), u jednom od najprestižnijih svetskih klubova, popularnom «Sketch-u».

 

Prisustvovalo je nekoliko stotina najvažnijih kreativaca i novinara iz Londona i sveta koji su imali prilike da se upoznaju sa specifičnom atmosferom popularnih «DizajNightsa» koji se održavaju u okviru BDW-a.

Predstavljanje Belgrade Design Week-a je bilo realizovano izložbom tridesetak najboljih fotografija učesnika BDW konferencije, kao što su Karim Rashid, Juergen Mayer H, Jaime Hayon, Konstantin Grčić, Luigi Collani, Hella Jongerius, Airside, Daniel Libeskind…

 

 

 Beogradska nedelja dizajna na London Design Festival-u 2010

Beogradska nedelja dizajna na London Design Festival-u 2010

 

 

Izložba je bila postavljena u galeriji «Sketch», u Conduit Streetu u centru Londona, koja predstavlja jedan od najavangardnijih londonskih art prostora, a za 5 dana trajanja posetilo ju je preko hiljadu ljudi. Na ovaj način se BDW predstavio najreprezentativnijoj publici LDF-a, ali ujedno označio grad Beograd kao novu kreativnu i kulturnu destinaciju.

London Design Festival je verovatno najvažniji kreativni događaj u svetu, koji okuplja najznačajnije predstavnike kreativne industrije, ali i biznis sektora kao i svetske predstavnike medija i donosioce odluka. Tom prilikom, BDW je dobio pozive na prezentacije iz Austrije, Hong Konga, Japana, Tajvana, Kine, Amerike, Argentine, Australije, Izraela, Portugala, Italije, Holandije i Francuske!

 

Ponosni smo što smo imali prilike da predstavljamo Beograd na tako značajnoj manifestaciji, i da smo naš glavni grad, još jednom, stavili na mapu globalnih susreta.