Home

VESTI

Belgrade Art Base festival – otvaranje!

No Comments Festival

Belgrade Art Base festival – otvaranje! Festival koji će sjediniti umetnost u predivnoj kući Kralja Petra u Beogradu.

 

Festival ,,Art Base’’ je deo projekta "Mladi su zakon" koji promoviše aktivizam i volonterizam među mladima i kao takav je prepoznat i finansiran od stane Ministarstva omladine i sporta u saradnji sa Građanskim inicijativama kao resurs centrom za grad Beograd.

 

Otvaranje je u petak, 21. septembar, u kući Kralja Petra, u ulici Vase Pelagića 40 u Beogradu, sa početkom u 19h.

 

Čitav projekat su osmislile i same realizovale studentkinje-volonterke i članice neformalne grupe ''Belgrade Art Teasers" : Jelena Bogdanović, Ivana Andrejić, Jelena Radovanović, Teodora Glušac i Ivana Miljković.

 

Cilj samog festivala je da mladim neafirmisanim umetnicima pomogne da javnosti prikažu svoje radove sa polja fotografije, slikarstva, vajarstva, instalacije i performansa.  Na izložbi mozete videti radove 45 mlada, neafirmisana umetnika.

 

 

 Belgrade Art Base festival

Belgrade Art Base festival

 

 

Pored toga želimo da odemo i korak dalje i ovom, za početak malom festivalu damo i edukativni karakter, pa će festival sadržati i niz edukativnih radionica iz različitih sfera umetnosti, poput onih koje su posvećene izrađivanju venecijanskih maski, crtanje i slikanje na odevnim predmetima za najmlađe, kao i radionice inovativnih mozaičkih tehnika koje će  biti održane u DKC Majdan.

 

 Belgrade Art Base festival

Belgrade Art Base festival

 

 

Pored Ministarstva omladine I sporta I Građanskih inicijativa koji su omogućili ostvarenje festivala, ,,Art Base’’ je takođe bio prepoznat i podrzan od strane opštine Savski Venac, DKC Majdan, Muzičkog web magazina Clubbing.rs i Swa Tim-a.

 

 

Belgrade Art Base festival, facebook event