Home

VESTI

Balkanima 08 – Nagrade

No Comments Festival

 Izraelska Becalel akademija umetnosti i dizajna (Bezalel Academy of Arts and Design) dobila je trofej i diplome za najbolju filmsku školu na meÄ‘unarodnom "Balkanima" festivalu animiranog filma, održanom u Beogradu.

 

Film "Beton" reditelja Arijela Belinka i Mišela Fausta iz ove produkcije izdvojio se po originalnost u prikazu antiratne teme, navodi se u saopštenju organizatora festivala Doma kulutre "Studentski grad".

Za najbolji studentski film proglašen je "Kafana" Mine Cvetinić na temu "Kako je slatko ne raditi ništa".

Tri specijalne nagrade dodeljene su filmovima: "Office noise" (Danska), "Iron Tower" (Nemačka) i "The Attick" (Holandija).

Festival je inicirao srpski ogranak Međunarodnog udruženja filmskih animatora ASIFA, a organizaciju i realizaciju je preuzeo Akademski filmski centar Doma kulture "Studentski grad".

 

Cilj festivala je promocija animacije u Srbiji, na Balkanu, zemljama jugoistočne Evrope, kao i njihovom uklapanju u evropske kulturne tokove, kao i pomoć mladim autorima širom Evrope da kroz upoznavanje sa ostvarenjima razvijenijih produkcija i uvoÄ‘enjem novih tehnologija razviju svoj osećaj za umetnost i toleranciju.

Pokrovitelji festivala su Ministarstvo kulture Srbije i Sekretarijat za kulturu Skupštine Beograda.