Home

VESTI

Atheist Rap na Vip In Festivalu

No Comments Festival

Atheist RapNovosadski sastav "Atheist Rap" nastupiće na ovogodišnjem „Vip In music festivalu“ koji se održava od 3. do 4. juna u Zagrebu.

Listi bendova koji će ove godine svirati na "Vip IN music" festivalu pridružio se i prvi bend iz Srbije.

Pank-rok grupacija „Atheist Rap“ osnovana je davne 1989. godine u Novom Sadu, a punu afirmaciju sastav je doživeo 1993. godine prvim albumom “Maori i Crni Gonzales”. Fanzinaškim i poluprivatnim kanalima album je našao put i do publike na prostorima koji tada koncertno nisu bili dostupni.

Sarkastičan humor i kritički odnos prema vlasti je univerzalno potreban i primjenjiv na ovim prostorima, tako da „Atheist Rap“ već godinama puni klubove po Hrvatskoj, Sloveniji, BiH, Makedoniji i Srbiji.

Do sada, čalanovi ovog sastava iza sebe imaju 4 studijska albuma i novi DVD koji posljednjih meseci koncertno promovišu.

Proteklih godina svirali su na svim većim i značajnijim festivalima u regiji, a pozornicu su delili sa bendovima kao što su „Die Toten Hosen“, „NoMeansNo“ i „PTTB“. Uz Hladno pivo i KUD Idijote svakako su najznačajniji pank-rok bend na ovim prostorima.

Legendarni novosadski pankeri svirati će u sklopu „Vip In music“ festivala na Nokia stejdžu.

"Vip In festival" je najveći i najznačajniji festival u Hrvatskoj i jedan od najvećih u celom regionu. Prethodnih godina na festivalu su učestvovali bendovi kao što su "Sonic Youth", "Happy Mondays", "New York Dolls", "Iggy & The Stooges", "Asian Dub Foundation", "Franz Ferdinand" i drugi.

Manifestacija se održava na poznatom zagrebačkom izletištu Jarun, a program će se odvijati na 4 bine. Ulaznice za oba dana mogu se, po pretprodajnoj ceni od 350 kuna (oko 47 evra), kupiti do 29. aprila.

Posle ovog datuma ulaznice će biti nešto skuplje, dok će se na samom ulazu ulaznica za oba dana prodavati po ceni od 450 kuna ili približno 60 evra.