Home

VESTI

Arctic Monkeys na Sziget festivalu 2018.

No Comments Festival Sziget

Arctic Monkeys se pridružuju lajnup-u 26. izdanja Sziget festivala 2018. godine u Budimpešti.

Ovaj višestruko nagrađivani festival će posetiti mnoge svetske super zvezde, među kojima su Kendrick Lamar, Mumford & Sons, Kigo, Liam Gallagher, Bastille, MØ i mnogi drugi koji su već najavljeni. Cene dnevne karte počinju od 65 eura, a dostupni su paketi od tri, pet i sedam dana.

Poznati britanski bend sastavljen je od legendarnih Alek Turner, Matt Heldersa, Jamie Cooka i Nick O’Malleia u avgustu će otvoriti festival Sziget. Jedan od najpoznatijih i omiljenih bendova u Velikoj Britaniji, Arctic Monkeys su jedno od najvažnijih bendova generacije. Od osnivanja u Sheffieldu 2002. godine, bend je doživeo uspeo svojim debitantskim abumom “Whatever People Say I Am, That’s What I’m Not”, koji je bio najbrže prodat album u istoriji britanske “čartliste”.

Od tada bend ima legendarni status, sa još četiri poznata albuma, brojnim nagradama, redovnim Glastonbery nastupima i sinlovima broj jedan. Bend će doneti svoj neponovljiv i prepoznatljiv brend britanskog rock n rola na Sziget.

Sziget je jedan od najvećih svetskih i svetskih muzičkih i umetničkih festivala. U Óbudai-sziget-u svakog avgusta, na odgovarajući način transformisan u “ostrvo slobode”, festival pozdravlja “Szitizens” iz preko 100 zemalja da se na jednom mestu slave svi oblici različite kulture, rase, ukusa i interesa.

Proslavljen i nagrađen za svoj lineup, Sziget je drugu godinu za redom osvojio nagradu za najbolji lineup godine na Evropskim festivalskim festivalima od 2017. godine. Sziget se našap među 10 najboljih festivala, uključujući Glastonbury, Roskilde i Lollapalooza u kategoriji koju su sastavili stručnjaci a glasala javnost.

Ulaznice za tri, pet i sedam dana za Sziget su sada u prodaji. Cene počinju od 65 eura. Za više informacija i ulaznica posetite szigetfestival.com.

Sziget 2018 line up:

Arctic Monkeys
Kendrick Lamar
Kygo
Mumford & Sons
Liam Gallagher
Bastille
Lykke Li
The Kooks

Parov Stelar
Kaleo
Zara Larsson
Gogol Bordello
Clean Bandit
Blossoms
Milky Chance
Wolf Alice
Little Dragon
Cigarettes After Sex
Goo Goo Dolls
Fink
Seasick Steve
Nothing But Thieves
Slaves
Everything Everything
Lewis Capaldi
Lemaitre
La Femme
Joe Goddard (live)
Above & Beyond
Ummet Ozcan
Sam Feldt
Jay Hardway
The Him
Alle Farben
WhoMadeWho
Shame
Perturbator

8th-15th August 2018
Óbudai-sziget, Budapest, Hungary

 

Tags: , , , , , , , , , , ,