Home

VESTI

ADDISON GROOVE zatvara 6. RESONATE FESTIVAL

No Comments Festival

ADDISON GROOVE zatvara 6. RESONATE FESTIVALKultni britanski DJ – Addison Groove, nastupiće na žurci povodom zatvaranja šestog izdanja Resonate festivala, 22. aprila u clubu Drugstore u Beogradu.

  

Iste večeri na sceni će se naći izuzetni muzički i VJ umetnici – Biosphere, Mykki Blanco i Alba G Corral & Regen, zajedno sa domaćim DJ Feloneezy i Lil Taty.
  

Karte za žurku zatvaranja Resonate festivala, kojih je preostalo još malo, mogu se nabaviti po ceni od 1800 din na svim prodajnim mestima Eventim-a.

Addison Groove (aka Antony Williams) karijeru je započeo pod drugim pseudonimom. Snimajući kao Headhunter za uticajnu izdavačku kuću Tempa, još od 2007.  Svojim LP i 12“ stvorio je kultni status na dubstep sceni. Snažan izraz koji je doneo ovekovečen je na sedam izdanja, sve do 2010. kada je na scenu doneo jedan od najvećih bass hitova dekade – „Footcrab“, ovog puta pod novim imenom Addison Groove. Fenomenalne reakcije kritike i publike pratila je i popularnost kod svih kolega, šampiona ovog zvuka. „Footcrab“ su u svoje kolekcije i setove uvrstili i Aphex Twin, Surgeon, Ricardo Villalobos i Mr Scruff, stvarajući tako nove Williamsove poklonike. Prateći uticaje Chicago ghetto-a, Addison Groove je na UK bass sceni stvarao poklonike među kolegama i publikom, podjednako.

 

 

 ADDISON GROOVE zatvara 6. RESONATE FESTIVAL

ADDISON GROOVE zatvara 6. RESONATE FESTIVAL

 

 

Njegov brzi napredak u samo njemu svojstvenom hibridnom zvuku, kao i razvijanje efektnog živog nastupa sa Rolandom TR 808, zabeležili su neki od najslavnijih klubova, poput Fabric (London) i Berghain (Berlin), kao i klubovi koje je posetio na brojnim turnejama u SAD, Australiji, Novom Zelandu, Aziji i Evropi.

RESONATE MUSIC PROGRAM:

Sreda, 19. april – Dom omladine Beograda
Stephen O’Malley
Chain Of Flowers
WoO

 
Četvrtak, 20. april – Drugstore
Rolly Porter
Peder Mennerfelt,
Yves Tumor
Stevie Whisper
Rastko Lazić
Mirko Lazović + Pavle Popov

 
Petak, 21. april – Dom omladine Beograda
Lee Ranaldo (Sonic Youth)
Anna Von Hausswolff
Vvhile

Petak, 21. april – Disco Splav Sloboda
Marko Nastić
Jichael Mackson
Ada Kaleh
Kristijan Šajković b2b Vladimir Dragaš

 
Subota, 22. april – Drugstore
Mykki Blanco
Biosphere
Addison Groove
Alba G Coral & Regen
Feloneezy
Lil Taty

Sve informacije o programu Resonate festivala potražite na sajtu resonate.io