Home

VESTI

Adam Beyer dolazi na Refresh 2009.

No Comments Festival

Adam Beyer dolazi na Refresh 2009.

Švedska tehno zvezda Adam Beyer nastupiće u petak 31. jula na ovogodišnjem Refresh festivalu u Kotoru. Proslavljeni DJ i producent iz Štokholma uvrstio je Maximus među svoje odabrane destinacije ovog leta.

Jedna od ključnih DJ figura današnjice nastavlja da potvrđuje svoj liderski uticaj na globalnoj tehno sceni sa dva nova singla „London“ i „Circuits“ iz marta ove godine. Sa jednakim uspehom, Beyer je prošle godine svoje famozne DJ veštine objavio na miks albumu za kultni belgijski klub „Fuse“ nakon čega je krenuo i na američku turneju.

Osnovana još 1996. godine, Beyerova izdavačka kuća „Drumcode“ danas predstavlja bastion tehno produkcije inspirisan njegovom opsesivnom potragom za savršenim ritmovima. Svoju stilsku orijentaciju, Beyer širi osnivanjem novih izdavačkih etiketa kao što je to prvo bila „Code Red“ koja je izbacila deset, danas već kultnih, izdanja do 1999. godine.

Tri godine posle osniva „Truesoul“ kao platformu za objavljivanje žanrovski slobodnije muzike koja neguje dublji zvuk promišljenog umetničkog dometa, u odnosu na matični „Drumcode“ koji neguje suštinski čist tehno. Ubrzo zatim 2004. pokreće i prilično eksperimentalni​ „Mad Eye“, treći izdavački brend naslovljen prema anagramu sopstvenog imena i sve ih objedinjuje kroz svoj i rad drugih vrhunskih producenata iz planetarne tehno arene.

Adam Beyer dolazi na Refresh 2009.
 
Beyerov prvi studijski album „Decoded“ izlazi još 1996. godine i donosi mu uspeh kakav Skandinavija dotad nije imala u elektronskoj muzici. Tri godine kasnije album „Protection“ najavljuje siguran rast tog uspeha koji će po pravilu uvek stizati iz njegovog studija gde su radili i tehno veterani Joel Mull, Jesper Dahlback i Cari Lekebusch. U novije vreme njegov vetar u leđima osetila je i „Sweedish House Mafia“, odnosno Eric Prydz, Axwell, Sebastian Ingrosso i Steve Angello.

Ključni album, kako mu i naslov sugeriše, dolazi 2002. kada izlazi „Ignition Key“ na kojem Beyer cementira kultni status i pokreće ceo jedan talas novog tehno zvuka. Raspršujuće harmonije, suptilniji ritmovi, zaokružene bas linije i supersoničan skok u produkciji naterali su ponovo celu scenu da prate inovacije švedskog tehno vizionara.

Nakon stotina objavljenih singlova i remiksa, Beyer (35) je danas institucija elektronske muzike, jednako omiljen među ljubiteljima svih njenih pravaca i poštovan od strane najšire DJ zajednice. Poslednjih 15 godina njegovi DJ setovi obilaze planetu, a ove godine Beyera očekuju Exit, Global Gathering, Detroit Music, Sonar, Awakenings i drugi čuveni festivali kojima se pridružuje i Refresh. Beyer u Crnu Goru stiže direktno sa Ibice gde nastupa u prestižnom klubu Privilege na večeri svoje „Drumcode“ etikete čiju će energiju preneti i publici Refresh festivala u petak 31. jula!