Home

VESTI

65 najmlađih autora predstavlja

No Comments Festival

65 najmlađih autora predstavljaU nedelju 11. oktobra sa početkom u 13 h u Dečijem kulturnom centru biće održano predstavljanje drugog izdanja Kid's-patch Festivala nove dečije kreativnosti.

Tokom vikenda, deca uzrasta od 5 do 12 godina radiće sa moderatorima i umetnicima iz Francuske, Srbije i Nemačke, kroz 6 inovativnih grafičkih i muzičkih radionica, kao i 2 prateća programa. Kapaciteti radionica popunjeni su samo nekoliko dana nakon objavljivanja poziva za prijave putem sajta, tako da će program ugostiti čak 65 mladih učesnika. 

Imaćete priliku da vidite koncerte i performanse koji će biti rezultat radionica sa Gangpol & Mit iz Francuske i Lukom Ivanovićem iz Beograda, zatim instalaciju koju će zajedno sa decom ukrašavati ShoboShobo iz Pariza, izložbe i prezentacije sa domaćima kolektivima Team Burton i Striper, "medijski centar" festivala koji će pratiti i dokumentovati rad u svim radionicama (koordinira ga takođe pariski kolektiv DokiDoki) i zajedničkih crtež velikih dimenzija koji će započeti Igor Stangliczky.  

 

65 najmlađih autora predstavlja

Početak programa je u nedelju u 13 h, a pre toga biće prikazan i polusatni program animiranih filmova, prilagođen dečijem uzrastu, u izboru Pictoplasme iz Berlina.

Gosti iz Francuske održaće naredne nedelje i kratki session sa domaćim dizajnerima i ilustratorima, čiji će rezultati biti vizuelna podrška za Dis-patch Promo Party u petak 16.10. u KC Grad, kada će uživo nastupiti muzičko-grafički duo iz Bordoa Gangpol & Mit, Lukatoyboy sa gameboy-tech setom, kao i brojna DJ podrška predvođena sa DokiDoki DJs iz Pariza. 

www.kids-patch.com