Home

VESTI

48. Gitarijada u Zaječaru

No Comments Festival

48. Gitarijada u ZaječaruNa press konferenciji održanoj u četvrtak u Zaječaru saopštena su imena odabranih polufinalista, najavljeni novi učesnici revijalnog dela festivala i naglašeno da će 48. Gitarijada imati humanitarni aspekt usled vremenskih nepogoda koje su zadesile ove prostore.
 
Gitarijada u Zaječaru još jednom je potvrdila da je jedan od najprestižnijih demo festivala u regionu. Naime, na ovogodišnji Konkurs za učešće demo bendova pristiglo je 218 prijava iz sedam zemalja: Srbije (162), BIH (27), Hrvatske (11), Crne Gore (7), Makedonije (6), Slovenije (2) i Bugarske (3). U konkurenciju je ušlo ukupno 189 validnih prijava koje su zadovoljile sve propozicije Konkursa.
 

Selekciona komisija u sastavu Branimir Lokner, Dragiša Radulović i Nenad Kuzmić odabrala je sledećih četrnaest sastava koji će se predstaviti na glavnoj bini Gitarijade u Zaječaru i boriti se za titule najboljih i vredne nagrade: Revolt (Beograd, SRB), Genova (Čakovec, CRO), Holographic Human Element (Travnik, BiH), D Zoo (Subotica, SRB), El Kachon (Novo Mesto, SLO), GodDamn (Vranje, SRB), Meda Vuk i Sandokan (Petrovac na Mlavi, SRB), Johnny Almost (Novi Sad, SRB), Smoke Shakers (Kavadarci, MK), Kiza Bluza Band (Zaječar/Beograd, SRB), Manitou (Nikšić, MNE), InTheRoom (Sarajevo, BiH), Microwave (Vršac, SRB) i Pobednik Belgrade Demo Fest Live 2014 (čije će ime naknadno biti poznato).

Svi odabrani bendovi imaće pravo učešća na Rok Akademiji u periodu od 26. do 30. jula, za koju prethodni učesnici imaju samo reči hvale.

Pobednički sastav 48. Gitarijade očekuju vredne nagrade u obliku snimanja, produkcije i izdavanja albuma, snimanje spota i PR podrška, dok će pobednik publike osvojiti snimanje spota i PR podršku organizatora. Novina je nagrada koja će pripasti najboljem bendu sa teritorije Srbije, a kome sleduje snimanja, produkcije i izdavanja albuma, snimanje spota i PR podrška.

 

 

 48. Gitarijada u Zaječaru

48. Gitarijada u Zaječaru

 

 

Humanitarni karakter festivala

48. izdanje kultne zaječarske Gitarijade imaće humanitarni karakter usled nezapamćenih poplava koje su pogodile ove prostore. Tokom cele kampanje, kao i za vreme samog festivala apelovaće se na posetioce da šalju SMS-ove na broj 1003, što će kako su najavili organizatori biti simbolična ulaznica obzirom da će ulaz na sve programe Gitarijade i ove godine biti besplatan.

Otkrivena imena novih učesnika revijalnog dela

Pored ranije najavljenih bendova Kerber, Van Gogh i Pero Defformero na konferenciji za medije otkriveno je da će na otvaranju nastupiti hor Viva Vox, koji će za ovu priliku pripremiti poseban repertoar, i Vlada Divljan, dok će na glavnoj pozornici svirati Partibrejkersi, Goblini, YU Grupa, Atomsko Sklonište, Dža ili Bu i mnogi drugi čija će imena naknadno biti saopštena.

www.gitarijada.org/
www.facebook.com/Gitarijada