Home

VESTI

3. Beogradski Irski Festival od 13. do 22. marta

No Comments Festival

3. Beogradski Irski Festival od 13. do 22. martaU okviru Trećeg Beogradskog Irskog Festivala koji će se održati od 13. – 22. marta, Beogradski irski festival i koncertna agencija RockSvirke sa ponosom najavljuju regionalno premijerni nastup popularne irske kantautorke Lise Hanigan (Lisa Hannigan).
  

Lisa će nastupiti 21. marta u sali Amerikana, u beogradskom Domu omladine. Ova mlada kantautorka prvobitno je dospela u žižu javnosti 2001. godine, i to kao ženski vokal uz Demijena Rajsa (Damien Rice) na njegovim najprodavanijim albumima O i 9.
  

Ta saradnja krunisana je uspehom i postala vidljivija i široj filmskoj publici kada je pesma The Blower's Daughter," sa albuma O postala saundtrek za čuveni film iz 2004. godine "Closer"u kom glume Džulija Roberts, Džad Lou, Natali Portman i Klajv Oven.

 

Solo karijeru započinje 2007. godine, od kada je objavila dva studijska albuma Sea Saw (2008) i Passanger(2011). Sarađivala je sa mnogim poznatim muzičarima, od Reja Lamontanja (Ray LaMontagne) do Herbija Henkoka (Herbie Hancock), i osvojila je mnoge muzičke nagrade i nominacije, kako u Irskoj, tako i u Americi. Lisa pleni svojom lepotom i šarmom, a njen snažni vokal ostavlja bez daha.

Specijalni gosti na beogradskom koncertu su miljenici lokalne publike, bend Stray Dogg, koji će tom prilikom izvesti numere sa svoja dva studijska albuma. Na albumu Fire's Never Wrong sarađuju i sa američkim kantautorom Devendrom Banhartom (Devendra Banhart) na pesmi „Time“.

Pored Dukata oko čijeg kantautorskog rada nastaje bend, tu je još pet članova, Ana i Jelena, na violini i klaviru, zatim Marko na gitari, i Vlada i Relja na basu i bubnju.

 

 

 3. Beogradski Irski Festival od 13. do 22. marta

3. Beogradski Irski Festival od 13. do 22. marta

 

 

Njih šestoro su već događaj vredan posete Sali Amerikani Doma omladine, a oni kao podrška Lisi Hanigan spektakl koji ne smete propustiti.

 

Karte su u prodaji od 18. februara preko servisa Eventim. Promo cena 1000 RSD.

„Ona poseduje toliko džeza u svojim notama i frazama koje bira. Pevala je u devetinama, jedanaestinama tonova skale… Mislim, neke od ovih stvari zvuče kao da ih je Majls birao.”
– Herbi Hankok

“Lisin glas je lagan i okretan, njene fraze su kao izuzetno vino, a njene folk pesme se kreću kao obmanjujuća moć, ploveći na gitari, žicama i irskoj drami. Ona je sada glavna atrakcija, iako nas duet sa Rejom La Montanjem podseća na to koliko slatko i seksi Lisa može da zvuči. Samo tako nastavi!”
– Rolling Stone Magaz