Home

VESTI

3. Ambush festival

No Comments Festival

3. Ambush festivalOd 2. do 7. novembra, u Subotici se održava treći Ambush festival – festival new age muzike.

 

Festival organizaciju FOKUS fondacija (koja je ujednom i glavni pokrovitelj) i Ambush music (programski i produkcioni saradnik i kordinator festivala), uz pokroviteljsku pomoć Švedske ambasade u Beogradu.

 

Do kraja septembra i tokom oktobra, na više lokacija u Subotici – Baš Kuća, klub Mladost, Format c:lub i Dečje pozorište, biće održan niz promo koncerata koji najavljuju Festival.

Ulaz na sva festivalska dešavanja naplaćuje se u vidu doborvoljnog priloga koji će posetioci moći da prilože u teglu na ulazu. Sav novac od priloga ide izvođačima i služiće za pokrivanje troškova njihovih nastupa.

U okviru maratonskog programa Ambush festivala, i na promo koncertima, u 10 koncertnih večeri nastupiće 20 izvođača.

Ambush Fest Promo koncerti:

8.10. (petak) 22h – klub Mladost
Man Zero (Hrvatska)
Killed By 9V Batteries (Austrija)

29.10. (petak) 22h – klub Mladost
Tona (Novi Sad)
Consecration (Beograd)

30.10. (subota) 22h – Baš Kuća
Neon Nacht – Ambush fest promo party
neoModern (Bačka Topola)
Ilegalne emocije (Beograd/Beč)

Ambush Festival:

2.11. (utorak) 22h – Baš Kuća
Shield Your Eyes (London, UK)
Khuda (Leeds, UK)

3.11. (sreda) 22h – Baš Kuća
Ivan Čkonjević (Su/NS)
Temple Of The Smoke (Beograd)

4.11. (četvrtak) – Baš Kuća
Coma Stereo (Slovenija)
Nikki Louder (Slovenija)

5.11. (petak) – Scena Dečjeg pozorišta (ex Kostolanyi szinhaz)
Rosa Parks (Mađarska)
Dorena (Švedska)

6.11. (subota) – Baš Kuća
Ana Never (Subotica)
(izmenavremena) (Novi Sad)
Jasmine & The Petals (Novi Sad)

7.11. (nedelja) – Baš Kuća
delta43 (Subotica)
Lakmus Red (Novi Sad)

 

 

3. Ambush festival
 3. Ambush festival
 
Ambush Music Festival započeo je 2008. godine i ovo će biti treći put i nova prilika da u Subotici javnost uživa u deset dana u koncertima i muzici koju nemamo često piliku da sretnemo. Ceo festival je vođen idejom promovisanja i organizovanja nastupa za kvalitetne bendove i autore, ne tako popularne ali duboke, izražajne i senzualne new age muzike. New age muzika koja lebdi iznad svih žanrova i konzervativnih percepcija koje dolaze od strana muzičke industrije. Sve, od savremene klasike, preko eksperimentalne, instrumentalne rock, elektronske, pa čak i country muzike skupa spravljaju jednu sliku o new age muzici koja je zastupljena na Ambush muzičkom festivalu.

Ceo festival je potštapljen idejom i željom da se omladini našeg grada, kao i svim našim gostima, ponudi nešto konkretnije u vidu jednog muzičkog dešavanja koje je svedočanstvo onoga što stvaraju kvalitetni izvođači i bendovi u regionu, a koji se tiču savremenog pogleda i tretiranja savremene muzike, u svim njenim postmodernim obrisima, deklinacijama i emanacijama.

Do sada, imali smo zadovoljstvo biti domaćini sastavima kao što su: port-royal (Italija), 53, Slon, Lars Stigler, Dirac (Austrija), Oldseed (Kanada), Heirs (Australija), Ryland Bouchard (SAD), Nikki Louder, Hexenbrutal (Slovenija), Man Zero, Ž / Buka (Hrvatska), Pozvakowski, Rosa Parks (Mađarska), Zemlja br. 9, Emanuil, Went, Hton… (Srbija) i ostali. Ove godine naš plan je da sveukupno organizujemo 10 dana festivalskih muzičkih večeri sa muzičarima iz Slovenije, Švedske, Velike Britanije, Kanade, Hrvatske, Mađarske, Austrije, Srbije …

Ambush festival biće održan na raznim lokacijma u Subotici, uz ulaz sa dobrovoljnim prilogom, kako bi svim ljudima bio predstavljen i dostupan jedan ne tako često viđen i slušan muzički jezik u Srbiji.

www.fokus-su.rs
www.myspace.com/ambush_music