Home

Events

Marko Vukovic Feat. Cyberphunk

  • Date: February 15, 2019
  • Time:23:00
  • Location: Niš, Serbia
  • Venue: Secret ClubTrg Pavla Stojkovića 7

U petak 15. februara u klubu Secret gostuje Marko Vuković, sigurno jedan od najboljih za DJ pultom u našem regionu.
Rođen 1976. godine u Beogradu, svoje interesovanje prema elektronskoj muzici pokazao je još davne 1994. godine, sa otvaranjem legedarnog kluba „Industria“ u Beogradu. Sakupljajući znanja i tehniku od drugih DJ-eva iz tog perioda, upustio se u DJ vode 1999. godine. Krajem 2002. godine, upoznaje DJ Chodu, koji je u to vreme bio vlasnik prodavnice ploča „Groove Inn“ u Beogradu, i sa njim, i DJ Mandarinom, osniva organizaciju GROOVE INN. Radeći u prodavnici ploca, i svakodnevnim višesatnim vežbanjem na gramofonima, stekao je zavidnu tehniku miksanja ploča i otkrio sve mogućnosti DJ miksete.
Svoju prvu rezidenturu dobio je 2003. godine u klubu Mamolo, i uspešno je bio rezident tri sezone sada već legedarnog utorka u Mamolu, koliko je i radio taj klub. Kroz taj utorak u Mamolu su prošli brojni domaći DJ-evi, kako već afirmisani, tako i neafirmisani mladi DJ-evi, što je i bio koncept utorka u Mamolu, pružanje šansi mladim i neotkrivenim talentima. Pored rezidenture u Mamolu bio je rezident DJ u klubovima Cvijeta, Energija i Andergraund gde je bio menadžer jednu sezonu.
Pored nastupa u svim priznatim klubovima Beograda i gostovanjima u gradovima sirom Srbije i u inostranstvu, nastupao je i na festivalima “EXIT” na širom sveta poznatoj DANCE ARENI, “Sea Dance Festival”, “Fresh Wave”, “SHARE”, “Ovo je moj grad”, “Beer Fest”, “Love Fest”, “BLEF”…Takođe nastupao je na prvom MTV Adria Movies Awards 2011 u Beogradu. Učestvovao je 2007. godine na “TECHNOLOGY – The best DJ annual awards”, gde je proglašen za najboljeg domaćeg DJ-a u 2007. godini. DJ pult je delio i sa zvezdama kao sto su Martin Buttrich, Matthias Tanzmann, Davide Squillace, Oliver Huntmann, Victor Ruiz, Boris Brejcha, Oxia, D-Nox, Booka Shade, Dubfire & Sharam (Deep Dish), Anja Schneider, Rodriguez Jr., Emanuel Satie, Disclosure, Carl Craig, Green Velvet, Claude Von Stroke, Re-UP, Timid Boy, Mark Henning, Afrilounge, Silicone Soul, Terry Lee Brown Jr., The Timewriter, Eelke Kleijn,
Terry Francis, Eddie “Evil” Richards, Pole Folder, Ladytron, Alex Niggemann…
Krajem 2007. godine počinje da se bavi produkcijom sopstvene muzike, da bi u decembru 2008. godine u saradnji sa Audionovom izdao svoje prvo izdanje “WHISTLIN’ BUG” za Rezonant etiketu, a posle toga su usledila jos brojna izdanja medju kojima i “Potent Substance” za nemački label Vi Tva Records, zatim “Donde”, Ikebana”, “Thisplay”, kao i remixi za razne izvodjače. 2010. godine napravio je muziku za nagrađenu kolekciju dizajnerke Ivane Pilje na Belgrade Fashion Week, a ta saradnja se nastavila i 2012. godine kada je ponovo pravio muziku za njenu novu kolekciju koju je izlagala na 2012. Belgrade Fashion Week, kao i u Londonu iste te godine. 2015 godine radio je muziku za kolekciju Marka Mitanovskog koja je imala svetsku premijeru na London Fashion Week. Takođe je i deo projeka “SillyHeadz” kada zajedno nastupa sa DJ Bokee-jem iz Kinetic Vibe kao back to back dvojac.
Muziku koju pušta ne voli da svrsta u neki odredjeni pravac. Osnova svega je house muzika sa masovnim zvukom koji ima elemente techna, minimala i deep-a. Poznat je po dinamičnom miksu i tehnici miksanja, kao i svojoj komunikaciji sa publikom za vreme DJ seta.
„Najbitniji mi je feedback od publike. Ne volim kada DJ ne obraća pažnju na publiku. Mi smo ipak tu ih zabavimo, i da im prezentujemo našu muziku u najboljem svetlu. Ako je feedback i kontakt sa publikom dobar, žurka ne može da bude loša.“

Miksevi i pesme: www.soundcloud.com/djmarkovukovic
Facebook page: www.facebook.com/markovukovicdj
Izdanja: http://classic.beatport.com/artist/marko-vukovic/96059

Ulaz do ponoći biće 150 din, a kasnije 250 din.
more info soon: http://cyberphunk.net/